Známe přesné termíny zbývajících zápasů

Bohemians pojedou třikrát ven a dvakrát se představí v Ďolíčku.

Známe přesné termíny zbývajících zápasů

Bohemians už znají termíny všech zápasů do konce letošního ročníku FORTUNA:LIGY. Doma se utkají s Libercem a Spartou. Naopak k venkovním utkáním pocestují na stadiony Opavy, Slovácka a Mladé Boleslavi.

SFC Opava - Bohemians Praha 1905 (1. května, 15:00, Městský stadion - Opava, 30. kolo) - o víkendu se Klokani představí na hřišti poslední Opavy. Ta na nesestupové pozice ztrácí deset bodů a momentálně je téměř jistým sestupujícím. Ačkoliv se snaží o kombinační a líbivý fotbal, tak vinou individuálních chyb v defenzivě a neproměňováním šancí body nezískává. První vzájemné utkání této sezony skončilo bez branek, když ve své ligové premiéře vychytal čisté konto Hugo Jan Bačkovský.

Bohemians Praha 1905 - FC Slovan Liberec (8. května, 19:30, Ďolíček - Praha, 31. kolo) - po sedmi měsících se do Ďolíčku vrátí diváci, kteří budou moci vidět utkání se soupeřem usilujícím o postup do evropských pohárů. Momentálně ztrácí svěřenci kouče Pavla Hoftycha na čtvrté Slovácko čtyři body. Následující den po utkání oslaví právě kouč Pavel Hoftych narozeniny.

Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
Bohemians - Sparta 0:1 (0:0)
1.FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 (15. května, 19:30, Městský fotbalový stadion Miroslava Valenty - Uherské Hradiště, 32. kolo) - hned o týden později se Klokani představí na hřišti největšího letošního překvapení nejvyšší soutěže, jímž je Slovácko. V minulé sezoně Bohemians vyřadili svěřence kouče Svědíka ve skupině o Evropu. V probíhajícím ligovém ročníku se tým z Uherského Hradiště drží mezi nejlepší pěticí a živí naději o start v Evropské lize. V ní naposledy účinkoval ještě na začátku tisíciletí pod názvem FC Synot.

Bohemians Praha 1905 - AC Sparta Praha (23. května, 17:00, Ďolíček - Praha, 33. kolo) - účinkování na domácím stadionu zakončí Klokani v nefalšovaném derby se Spartou. První letošní vzájemný duel se nesmazatelně zapsal do paměti všech fanoušků Bohemians, neboť 30. ledna skončila dlouhá série bez vítězství na Letné. V derby budou Bohemians hájit své postavení ve středu tabulky. Spartu čeká nejspíš až do závěrečných minut sezony boj s Jabloncem o konečné druhé místo.

FK Mladá Boleslav - Bohemians Praha 1905 (29. května, 17:00, Městský stadion Mladá Boleslav) - letošní ligový ročník zakončí svěřenci trenéra Luďka Klusáčka na stadionu nedaleké Mladé Boleslavi, která teoreticky ještě proti Klokanům může bojovat o jistotu ligové příslušnosti v následující sezoně. Proti Středočechům zahájili Bohemians tento ligový ročník ve velkém stylu, neboť v domácím prostředí po třech asistencích Antonína Vaníčka svého soka přejeli jednoznačným výsledkem (4:0).