Série neporazitelnosti trvá i nadále

Utkání nabídlo několik zajímavých momentů a za kvalitní divácké kulisy skončilo remízou.

Série neporazitelnosti trvá i nadále

Do branky Bohemians se proti Opavě vrátil Le Giang. Premiéru v základní sestavě Klokanů si připsal Kosek, jenž zaujal levý kraj defenzivy. Před ním byl mladík Novák a v útoku Osmančík po boku Puškáče. Úvodní zakončení měl na svědomí Květ, který se vrátil po karetním trestu, ale přízemní střelu levačkou brankář Digaňa kryl.

Domácí zahrozili z rychlého protiútoku Helešicem, ovšem ten střílel těsně vedle branky Le Gianga. O chvilku později zmařil skvělým skluzem šanci domácích Levin, který tak zamezil tomu, aby přihrávka Mondeka doputovala na hranici šestnáctky k nohám Helešice. Po dvaceti minutách měli k dispozici Klokani rohový kop. Centrovaný míč se dostal až na hranici velkého vápna, kde byl Kosek, jehož rána pravačkou jen o centimetry minula levou tyč branky Opavy.

Opava - Bohemians
Opava - Bohemians
Za hranicí šestnáctky pálil i Novák, ale Digaňa míč lapil do svých rukavic. Na opačné straně se uvolnil ve velkém vápně Mondek, pálil ovšem mimo tři tyče. Následně si na Krchův pas za obranu naběhl Osmančík a současně se dostal před Didibu. Domácí obránce mladého forvarda fauloval ve vlastní šestnáctce a rozhodčí Denev ihned nařídil penaltu. Té se ujal Puškáč, jehož střela trefila do nohy gólmana Digaňu skákajícího k pravé tyči a skóre se neměnilo.

Jenže o pár minut později Keita fauloval v obranné šestnáctce Dediče. Hlavní sudí nejprve souboj přešel. Díky intervenci od svého kolegy u videa ale zamířil situaci přezkoumat k monitoru. Po zhlédnutí záznamu nařídil pokutový kop pro Opavu. Exekuce se ujal Helešic a přízemní střelou k pravé tyči zařídil vedení svému týmu.

Ještě před odchodem do kabin mohl srovnat krok Levin, který postupoval s míčem až do šestnáctky, ovšem famózní zákrok předvedl Digaňa, a to i proti následné střele Novák, čímž uchránil poločasový náskok Opavy.

Z druhého poločasu uběhlo pár minut, když ze střední vzdálenosti vypálil Květ a brankář Opavy vyrazil míč jen před sebe k Puškáčovi, který ukázal skvělý postřeh a pohotovou ránou srovnal stav utkání.

Opava se po pauze dostala do dobré střelecké pozice až dvacet minut před koncem. Mondek si dělal prostor v šestnáctce, ale Le Giang si se střelou poradil. Obrovskou šanci si vytvořili Bohemians. S míčem se proháčkoval přes protihráče Novák, ale nezvládl razantně zakončit. Balon se dostal ke Květovi, jehož ránu Digaňa vyrazil k Levinovi, který pálil razantně, jenže těsně vedle. V nastaveném čase po přihrávce Pulkraba mohl rozhodnout Necid, ovšem Digaňa fantasticky zachránil Opavě remízový výsledek.

Opava - Bohemians
Opava - Bohemians
Bohemians obrat bohužel nedotáhli a v Opavě nakonec remizovali. Vyrovnali ovšem vlastní klubový rekord, když deset zápasů v řadě neprohráli. Takový počin se naposledy povedl Klokanům v sezoně 2001/2002.
Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Paradoxně Opava vyhrála první poločas a my druhý. V první půli jsme prohospodařili výhodu, že jsme fotbalovější a hrajeme ve větším klidu. Zazdili jsme několik zajímavých příležitostí ze hry a také penaltu. Domácí podali sympatický výkon, ale zápas jsme měli vyhrát."