Po týdnu znovu proti aspirantovi na evropské poháry

Klokani vyrazí prodloužit úspěšnou sérii na stadion Slovácka.

Po týdnu znovu proti aspirantovi na evropské poháry

Díky přesvědčivému vítězství si Klokani připsali jedenácté utkání bez porážky. Už v sobotu můžou sérii nejen prodloužit, ale rovněž znovu promluvit do vývoje tabulky na pohárových příčkách. Tentokrát se totiž vydají do Uherského Hradiště na stadion Slovácka, které od 13. kola nespadlo pod pátou pozici tabulky. Aktuálně od konce března drží čtvrté - pohárové - místo, ovšem v závěru ligové soutěže čeká svěřence trenéra Martina Svědíka těžká šichta. Ustrážit ho musí totiž před dvojicí pronásledovatelů, jimiž jsou Plzeň a Liberec. Náskok na Západočechy je čtyřbodový a od Severočechů je dělí šestibodový polštář. Na základě těchto informací je tedy jasné, že Slovácko udrží aktuální pozici v tabulce i pro dvě závěrečná kola FORTUNA:LIGY.

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko je rozhodně nejpříjemnějším překvapením letošního ročníku. Ještě v minulé sezoně právě Klokani vyřadili tým z Uherského Hradiště ve skupině o Evropu. Letos usiluje o účast v Evropské lize i bez nadstavby, k čemuž přispívají nejen týmové výkony, nýbrž i ty individuální. Oporou je zejména střední záložník Lukáš Sadílek, který už má na svém kontě devět asistencí. Zároveň je nejčastějším, a hlavně nejpřesnějším, distributorem klíčových přihrávek. Dalším klíčovým článkem je forvard Jan Kliment, který se v lednu předvedl dvěma precizně proměněnými pokutovými kopy v rámci prvního letošního klání (prohra Bohemky 1:3). Právě on je s deseti brankami nejlepším střelcem týmu.

Asistent trenéra Erich Brabec mluvil nejen o tlaku na hráče Slovácka, ale připomněl i poslední úspěchy Klokanů v Uherském Hradišti: "Tři kola před koncem jsou na pohárových příčkách, tudíž nějaký tlak na ně vyvíjen je. Pomohli si výhrou v Karviné, takže pro nás bude utkání o to složitější. Nicméně si vybavuji, že jsme u nich v jarní části minulé sezony zvládli vítězně dva těžké venkovní zápasy. Na ně budeme chtít navázat a oplatit Slovácku lednovou porážku v Ďolíčku, která ovšem byla zasloužená."

I Slovácko si prošlo nákazou nemocí covid-19. V některých zápasech se následky onemocnění nejspíš projevily i na výsledcích týmu: "Disponují dostatečně širokým kádrem. Spíš nebyli někteří hráči dostatečně dotrénovaní, což poznamenal i trenér Svědík. Z tohoto pohledu je covid zpomalil. V šířce kádru jsme si se Slováckem podobní."

Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Slovácko - Bohemians 1:2 (1:2)
Méně pozornosti se dostává Janu Kalabiškovi, který nastupuje na levém kraji obrany: "Hrál jsem s ním ještě v Senici, takže ho znám také jako spoluhráče. Tehdy nastupoval na levém křídle, či na pozici hrotového útočníka. Trenér ho teď stáhl na pozici levého krajního obránce, kde díky své univerzálnosti, dynamice o ofenzivním schopnostem hraje výborně. Trenér toho využívá. Má za sebou ale zdravotní potíže. Takže se teprve uvidí, zda proti nám nastoupí."

V Uherském Hradišti na Městském stadionu Miroslava Valenty začne utkání v sobotních 19:30 hodin. V přímém přenosu ho bude znovu vysílat stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím duelu bude Zbyněk Proske a jeho asistenty Radek Kotík s Radimem Dreslerem.