Brankář Bačkovský zůstává v Bohemce

V Ďolíčku bude působit další tři sezony.

Brankář Bačkovský zůstává v Bohemce

Jméno Hugo Jan Bačkovský začala vnímat širší klokaní veřejnost vloni v srpnu. Právě tehdy talentovaný gólman přišel do Bohemians, aby zacelil díru vzniklou dlouhodobým zraněním Romana Valeše.

Během podzimu nastoupil do dvou pohárových a tří přípravných utkání. V jarní části ještě přidal třetí utkání v MOL Cupu, poločas tréninkového duelu s Ústím nad Labem a pět ligových zápasů. V těch disponuje úctyhodnou statistikou, když čisté konto vychytal hned třikrát. Dokázal vynulovat mistrovskou Slavii a také Liberec. Hugo patří do širšího kádru reprezentačního výběru Lvíčat, tedy hráčů do 21 let.

Prvoligový debut zažil odchovanec a kmenový hráč Sparty v dresu Bohemians 27. ledna 2021, kdy hájil branku Klokanů v Ďolíčku proti Opavě. V dohrávaném odloženém utkání 14. kola FORTUNA:LIGY vychytal hned premiérové čisté konto a navíc byl vyhlášen hráčem utkání v zelenobílém táboře. I díky skvělé hře oběma nohama si vysloužil zvýšený zájem sportovního vedení Klokanů o jeho pokračování u Botiče.

"Hugo je talentovaný a skromný brankář, který měl výborný start prvoligové kariéry. Jeho dosavadní statistiky hovoří za vše. Podařilo se mu vychytat čistá konta proti předním týmům tabulky. V tréninku pracuje velmi dobře a má před sebou velkou budoucnost, pokud bude dávat fotbalu tolik, co dosud a nepotká ho vážnější zranění. V Bohemce jsme rádi, že můžeme i v dalších sezonách počítat s brankářem, který kromě chytání pomůže i s rozehrávkou, protože má velmi dobrou hru nohama," řekl pro klubový web bývalý vynikající ligový gólman a současný trenér brankářů Miroslav Miller.

Hugo prodloužil svůj dosavadní kontrakt v domovské Spartě, ovšem kluby se dohodly na jeho působení v Ďolíčku v dalších třech sezonách. Dlouhodobé hostování vyprší 30. 6. 2024. Sparta si hráče může stáhnout před vypršením hostování pouze se souhlasem Bohemians po dohodě obou klubů. Bohemka tak může na služby mladého talentovaného gólmana spoléhat i v dalších ročnících FORTUNA:LIGY. Přejeme Hugovi hodně štěstí v našem dresu a spoustu dalších vychytaných nul!

Bohemka TV