Ohlédnutí za derby se Spartou

V článku jsme shrnuli několik statistických ukazatelů.

Ohlédnutí za derby se Spartou

V neděli se Bohemka naposledy představila v Ďolíčku při příležitosti derby se Spartou. V něm nakonec Klokani těsně prohráli, když ve druhém poločase inkasovali z rohového kopu.

První poločas nabídl atraktivní podívanou, ve které Bohemka svého soka přestřílela, ačkoliv mezi tyče mířila jen dvakrát. Zároveň také častěji držela míč, a to po většinu celého utkání. Z role vypadla jen krátce po hodině hry. Klokani nastřádali také větší počet útoků, a to téměř o celých čtyřicet. V soubojích si zapsala vítězství hostující Sparta, která jich vyhrála přesnou stovku.


Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Bohemians - Sparta 1:2 (1:1)
Obránci Krch s Köstlem si oba připsali jedenáct získaných míčů. Kapitán Klokanů navíc čtyři uzmul protihráčům na útočné polovině. Středopolař Vladislav Levin přerušil celkem dvanáct akcí Sparty. Krom toho naběhal v celém utkání více než 12 kilometrů. Tuto hranici překonal podruhé v sezoně. Shodou okolností se mu to poprvé podařilo v lednovém utkání na Letné. Přes čtyřicet přesných přihrávek měl na svědomí Jiří Bederka. Zároveň strávil třicet metrů ve sprintu (rychlosti vyšší než 25 km/h). Hned pět faulů získal na svoji osobu Petr Hronek, který vyvinul rychlost téměř 31 km/h.