Klokani znají své soupeře pro soustředění v Rakousku

Výprava Klokanů vyrazí na osvědčené a oblíbené místo.

Klokani znají své soupeře pro soustředění v Rakousku

Úvodní týden letní přípravy dnešním dnem končí. Následujících deset dní stráví Klokani ještě v tuzemských podmínkách. Poté se už odeberou na soustředění do Rakouska, kde stráví celkem devět dní. Základnou Klokanů bude znovu město Waidhofen an der Ybbs nacházející se na severním pohraničí Alp. Celkem odehrají na území jižního souseda České republiky tři přípravná utkání.

Směr Rakousko naberou Bohemians v pátek 9. července a hned v sobotu je čeká první zápas. K němu vyrazí do Pottenbrunnu, kde se utkají s rakouským St. Pölten. Další utkání čeká svěřence trenéra Luďka Klusáčka hned v pondělí. Nejedná se rozhodně o neznámého soka. Je jím totiž kyperský Apollon Limassol, proti němuž měli Klokani nastoupit už před dvěma lety. Tehdy bylo utkání na poslední chvíli zrušeno. Tentokrát ke konfrontaci se zvučným soupeřem pojedou Bohemians ještě blíže krásám tamních Alp. Konkrétně do jižněji položeného Rottenmannu. Poslední duelem se celý kemp Klokanů uzavře. Hrát se bude totiž až v pátek, a to proti slovenské Senici přímo v blízkosti hotelu Bohemians.

SKN St. Pölten

První soupeř Klokanů existuje na fotbalovém poli teprve přes dvacet let. Založen byl totiž na začátku tohoto tisíciletí. Je účastníkem nejvyšší rakouské soutěže, která je rozdělena na základní část a následné play off. Právě po základní části skončil soupeř Klokanů na deváté příčce, což ho ve dvanáctičlenné soutěži pasovalo jako účastníka do skupiny o udržení. V ní se ale týmu nedařilo a nakonec skončil až na posledním místě. Následoval tedy neoblíbený barážový dvojzápas. A v něm byl zmar týmu dokonán. Po dvou porážkách (0:4 a 0:1) bylo rozhodnuto o sestupu.

Bohemians zahájili letní přípravu
Bohemians zahájili letní přípravu
Apollon Limassol

Kyperský tým z řecké části není pro fotbalovou veřejnost žádnou neznámou. V České republice se řadí na seznam neoblíbených soupeřů pro týmy startující v evropských pohárech. Domácí soutěž skončila pro Apollon úspěšně. V základní části obsadil třetí místo. Nebýt porážky s AEL Limassol v předposledním kole, mohlo být umístění ještě lepší. Navíc když právě na svého přemožitele z bronzové příčky ztrácel bod a na vítěze základní části Omonii body dva. Soutěž pokračovala nadstavbovou částí, kde se karty obrátily ve prospěch Apollonu. Zmiňovaný AEL Limassol totiž v desetizápasovém play off poslední čtyři utkání prohrál a druhé místo nakonec uzmul pro sebe právě Apollon. Kvalifikoval se tak do nově vytvořené Evropské konferenční ligy. Zároveň se může pyšnit nejúdernější ofenzivou v rámci domácí soutěže. Celkem totiž Apollon nastřílel 68 branek.

Bohemians zahájili letní přípravu
Bohemians zahájili letní přípravu
FK Senica

V generálce na FORTUNA:LIGU bude soupeřem Zelenobílých slovenská Senica, kde působil současný asistent trenéra Erich Brabec. Také ve slovenské nejvyšší soutěži je praktikován herní režim s nadstavbou. Po základní části skončila Senica na předposlední jedenácté příčce. Čekaly ji tedy boje ve skupině o udržení. Zajímavým faktem jsou ovšem bodové rozestupy. Mezi sedmým místem (první příčka zaručující účast ve skupině o udržení) a poslední dvanáctou příčkou byl pouhý tříbodový rozdíl. Z předposledního místa se Senica nedostala ani během deseti duelů nadstavby. Stejně jako St. Pölten, tak i slovenský tým musel absolvovat barážový dvojduel s týmem z druhé nejvyšší soutěže. Psychický nátlak ovšem mužstvo okolo brankáře Tomáše Fryštáka zvládlo. Ve slovenské nejvyšší soutěži tak bude bojovat i v příštím ročníku.

Více informací k jednotlivým zápasům přineseme v samostatných článcích. Sledujte naše webové stránky i sociální sítě.