Chramosta: Šanci jsem měl proměnit

Útočník Jan Chramosta hodnotí zápas s Hradcem Králové.

Chramosta: Šanci jsem měl proměnit

Premiérový start za Klokany v nejvyšší soutěži má za sebou útočník Jan Chramosta a utkání s Hradcem Králové zhodnotil. 

Trochu symbolicky jsi odehrál první ligový zápas za Bohemku na stadionu v Mladé Boleslavi, kde jsi několik let působil. Bylo pro tebe utkání trochu specifické?
Z tohoto pohledu určitě ano. Když to řeknu s nadsázkou, tak jsem se vrátil domů. Do míst, kde jsem vyrůstal. Zápas byl takové oťukávání, kdy člověk moc neví, co očekávat. Je důležité, že jsme neprohráli. Ovšem kvůli fanouškům, kteří přicestovali a skvěle nás podporovali, mě ztráta mrzí.

Hradec začal utkání lépe. Těžil z "nováčkovského nadšení?"
Předpokládali jsme, že domácí budou na ligu nažhavení, což se také potvrdilo. Konkrétně jsme jim ale právě gól trochu darovali. Šlo o jednoduchou rozehrávku na polovině hřiště, kdy jsme trochu zaspali a po centru se Vašulín prosadil. Museli jsme pak výsledek honit ve druhé půli a získali alespoň bod.

Ještě před inkasovanou brankou ses prosadil ty. Šlo skutečně o ofsajd?
Abych řekl pravdu, tak vůbec nevím. Byla tam střela, kterou gólman vyrazil. Jak jsem se otočil a viděl míč, tak jsem zakončil. Okamžitě jsem se ovšem hned podíval na rozhodčího, který měl praporek nahoře. Ani jsem se v tu chvíli neradoval.

Ve druhém poločase ses dostal do velké šance po výkopu Huga Bačkovského. Šlo a zamýšlenou akci, nebo spíš situace vyplynula ze hry?
Mluvili jsme o tom s trenérem před zápasem v kabině. Připomínal mi, že Hugo má výborný výkop. Společně jsme se o tom pobavili. Dá se říct že zmíněná akce byla připravená. Hugo mě našel krásně, ale mně v té situaci chybělo možná trochu štěstí nebo umění. Šanci jsem ale rozhodně měl proměnit. Čekal jsem do poslední chvíle, ovšem brankář Fendrich situaci docela dobře ustál a vůbec mi zakončení neulehčil. Snažil jsem se ho obstřelit a rozhodovaly centimetry.

Hradec Králové - Bohemians 1:1 (1:0)
Hradec Králové - Bohemians 1:1 (1:0)
Po přestávce jsme se zvedli. Změnili jsme něco během poločasové pauzy?
Zdálo se mi, že v té první půli jsme nebyli úplně lehcí a správně nabuzení do zápasu. Některé herní činnosti nám trvaly déle, než by bylo potřeba. V kabině jsme si k tomu něco řekli. Do druhé půle už z mého pohledu nastoupil lepší tým. Korunovali jsme to gólem, jenže druhý už se nám vstřelit nepodařilo.

Hráli jsme na dva útočníky, ale nedařila se nám rozehrávka odzadu a hodně míčů jsme museli hrát přímo nahoru a do vzduchu...
Je to pravda. Těžili jsme spíš z toho, když Hradec míč ztratil a my šli okamžitě nahoru. Z tohoto pohledu bylo utkání náročné, ale poradili jsme si s tím. Chtěli bychom hrát samozřejmě celý zápas, ovšem musíme respektovat, že na lavičce byli další útočníci.