Domácí premiéra je tady!

V neděli večer se Bohemians utkají s Viktorií Plzeň.

Domácí premiéra je tady!

Po premiéře v letošní sezoně je před Klokany také první domácí zápas. Nepůjde rozhodně o obyčejný domácí duel, neboť do Ďolíčku přijede Plzeň, která už odehrála tři soutěžní utkání. Dvě v rámci Evropské konferenční ligy a jedno ve FORTUNA:LIZE. Ve všech případech byli Západočeši vítězem, a to díky shodnému výsledku (2:1). Pozitivní vstup do soutěžního ročníku ale ve Štruncových sadech kalí negativa. Na seznam zraněných postupně přibyli Havel, Bucha, Čermák, Kaša a brankář Staněk. Tedy hráči, kteří patřili v minulé sezoně k oporám a nejvytíženějším hráčům Viktorie.

Po svém jarním nástupu k týmu Michal Bílek disponuje několika novými svěřenci. Z hostování se postupně vrátili Michal Hlavatý (Pardubice), Radim Řezník (FK Mladá Boleslav), Luděk Pernica (FC Zbrojovka Brno), Tomáš Chorý (SV Zulte Waregem) a Dominik Janošek (Fastav Zlín). Levou stranu posílil exKlokan Jhon Mosquera. V nejvyšší soutěži bude nadále působit i Ondřej Pachlopník, jenž přestoupil ze sestoupivšího Brna. Na zranění gólmana Staňka zareagovala Viktoria příchodem Mariána Tvrdoně z Ústí nad Labem. Doposud téměř neznámým hráčem byl středopolař Modou Ndiaye. Senegalský záložník naposledy působil v druholigovém Táborsku.

Bohemians - Plzeň 1:4 (0:2)
Bohemians - Plzeň 1:4 (0:2)
Sérii třinácti ligových sezon v dresu Plzně bez přerušení zakončil David Limberský, který nyní nastupuje za třetiligové Domažlice. V klubu nepokračuje ani střední záložník Tomáš Hořava. Útočník Ondřej Mihálik zamířil na hostování do Českých Budějovic a Marko Alvir do slovinského Mariboru. Novým týmem Ubonga Ekpaie je pražská Slavia. Zkušený Adam Hloušek po vypršení kontraktu odešel do polského BB Termalica Nieciecza. V Plzni lovila také Bohemka. Od začátku července je novým členem kabiny Klokanů záložník Jan Kovařík.

Asistent trenéra Erich Brabec před sobotním utkáním poukázal na změnu pod trenérem Bílkem: "Plzeň třikrát zvítězila shodným výsledkem 2:1. Trenér Bílek hraje pragmaticky a na výsledek. V domácích zápasech s Brestem a Mladou Boleslaví neměla Plzeň hru pod kontrolou po celý zápas. V odvetném utkání už Viktoria zvítězila naprosto zaslouženě. Poradili si také s povětrnostními podmínkami."

Poznamenal také obdobné průběhy zápasů Viktorie: "V obou domácích zápasech byla Plzeň v prvním poločase dominantní, ale po přestávce převzal otěže už soupeř. Ve zmiňovaných dvou duelech to vždy soupeři stačilo jen na jeden gól. Viktoria znovu ukázala kvalitu v ofenzivě. Mladá Boleslav měla ovšem už v prvním poločase ligového utkání nějaké náznaky, ale nedotáhla je. Ve druhé půli už byla jasně lepší. Z té druhé strany zase Plzeň ukázala, že má ve svém středu hráče, kteří za to umí vzít. V defenzivní fázi nakonec působili dobře. Ve čtvrtečním utkání se mi hodně líbil Kayamba, který dokázal zlobit obranu po celých devadesát minut."

Plzeň se bude muset vypořádat s vlastní marodkou: "Mají za sebou tři náročná utkání. Navíc se k tomu teď přidalo i cestování. Několik hráčů je zraněných a ve čtvrtek jim ještě vypadl Beauguel. Očekávám nějakou hráčskou rotaci v sestavě Plzně. Ve středu pak Viktoria vyrazí k dalšímu utkání na evropské scéně. Nejde o jednoduchý program, ale stále je to Plzeň. Někteří hráči čekají na svoji šanci. Předpokládám, že v neděli právě tihle hráči proti nám nastoupí."

Také pro Ericha Brabce byl Modou Ndiaye doposud neznámým hráčem: "Ndiayeho jsem neznal. Musím ale říct, že v Plzni zůstal právem. Ačkoliv v některých situacích působí rozháraně, tak si myslím, že tenhle hráč má budoucnost."

Premiéra Bohemians v Ďolíčku na novém trávníku vypukne v neděli od 19 hodin. V přímém přenosu bude duel vysílat stanice O2 TV Sport. V pozici hlavního sudího bude mít utkání na povel Jan Machálek. Na čarách mu budou asistovat Ivo Nádvorník s Jakubem Šimáčkem.

Bohemians - Plzeň 1:4 (0:2)
Bohemians - Plzeň 1:4 (0:2)
Stadion se pro fanoušky otevře hodinu před utkáním, což je s úderem 18. hodiny. Vstupenky můžete zakoupit právě teď online, a to kliknutím na odkaz pod tímto odstavcem. Na pokladnách budete moci lístky pořídit také. Na hlavní tribunu za 250 Kč. Lístek do kotle a na tribunu C stojí 170 Kč. 

>>> VSTUPENKY <<<

Čekání u vstupu si můžete zkrátit koupí tradičního Magazínu Klokan, který bude v novém designu a dvaapadesáti stránkovém provedení v prodeji u klubových kamelotů za dvacet korun. Hlavním partnerem utkání je Ottova tiskárna, která se podílí na výrobě bulletinu.

Pokud jste nákup vstupenky učinili přes Ticketportal, doporučujeme si ji přinést fyzicky vytištěnou. Pokud by nastala situace, kdy nebude kód na vašem zařízení čitelný, pořadatel akce nenese za takovou skutečnost odpovědnost. Krom vstupenky je třeba disponovat také potvrzením o bezinfekčnosti. Online budou akceptovány státem uznávané varianty, což je aplikace Tečka (ke stažení ZDE) nebo Očkovací portál občana. V jakémkoliv jiném případě doporučujeme přinést potvrzení vytištěné. Zároveň je nutné i nadále mít po dobu pobytu na stadionu nasazený respirátor FFP2 (KN95). Oproti dřívějším pravidlům je opět možné konzumovat jídlo a pití přímo v hledišti Ďolíčku.

POTVRZENÍ O BEZINFEKČNOSTI
Bezinfekčnost je vyžadována u všech osob starších 6 let. Nejsou uznávány samotesty ani testy s potvrzením od zaměstnavatele. U vstupu do Ďolíčku lze prokázat bezinfekčnost jedním z následujících dokumentů:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.
• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování AG testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.
• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace
• Certifikátem o dokončené vakcinaci očkování, pokud:
- V případě jednodávkového očkování uplynulo od aplikace dávky 14 dní.
- V případě dvoudávkového očkování uplynulo od podání druhé dávky 14 dní.

Na antigenní test si můžete přímo v den utkání dojít do nedalekého Edenu. Termín si můžete zarezervovat kliknutím na odkaz níže.

>>> REZERVAČNÍ SYSTÉM <<<