Puškáč: První poločas byl dle našich představ

Střelec David Puškáč hodnotí zápas s Viktorií Plzeň. 

Puškáč: První poločas byl dle našich představ

Domácí utkání s Plzní komentuje útočník David Puškáč. Střelec Klokanů si pochvaloval první poločas a mluvil také o svém pokutovém kopu.

Dal jsi gól Hradci, prodloužil jsi smlouvu a proti Plzni skóroval znovu. Je výsledek zápasu s Plzní jediným negativem, který kalí tvůj týden z osobního hlediska?
Osobní odměny v podobě gólů samozřejmě na srdci zahřejí. Jsme ale tým a porážka mě mrzí. Ale máš pravdu. Kaňka to je.

Náš výkon byl diametrálně odlišný od toho z posledního utkání...
Různé okolnosti přispívají k tomu, aby se každý vyhecoval k nejlepšímu možnému výkonu. Byli jsme si vědomi toho, že nemůžeme do zápasu vstoupit stejně jako před týdnem. Myslím si, že začátek utkání jsme zachytili dobře, jenže to už neplatilo na startu druhého poločasu. Ten už z naší strany nebyl tak dobrý a Plzeň dokázala výsledek otočit. My už se ve zbývajícím čase bohužel prosadit nedokázali.

Plzeň byla v zápasech s Brestem a Mladou Boleslaví dominantní v první půli. Byl náš rychlý nástup zaměřen také na to, abychom ji od začátku nepustili do nějakého tlaku?
Snažili jsme se hrát aktivně po celém hřišti, nečekat na soupeře a nedovolit mu kombinovat. Sbírali jsme odražené míče a naše plány nám vycházely. Nezvládli jsme ovšem úvod druhé půle, kdy Plzeň začala hrát na dva útočníky. Už jsme nesbírali druhé míče, z čehož pramenil i tlak Viktorie, která ho nakonec využila ve dvě branky.

Byl jsi od začátku rozhodnutý, kam chceš penaltu kopnout?
Měl jsem nějaký čas na rozhodování. Řekl jsem si, že střelu dám doprava nahoru a utáhnu ji na jistotu. Pokutový kop se mi povedlo zahrát tak, jak jsem zamýšlel.

Penaltu kopala i Plzeň. Měl jsi čas se po utkání podívat na opakovaný záběr?
Viděl jsem situaci jen v rychlosti na hřišti. Během zápasu se ale takové momenty seběhnou rychle a člověk je nedokáže objektivně hodnotit. Bavili jsme se jen s Vondrisem (Jan Vondra - pozn. red.), který říkal, že couval a došlo tam k nějakému kontaktu.

Viktoria se již několik let prezentovala zejména rozestavením 4 - 3 - 3. Překvapila nás tou změnou na dva útočníky?
Konkrétně tímhle nás opravdu asi překvapili. Plzeň hru hodně zjednodušila a kopala dlouhé míče na vysoké útočníky, což jí vycházelo. Beauguel s Chorým mají obrovskou sílu i výšku a dokázali jednotlivé situace uhrávat.

Přešli jsme do tříobráncového rozestavení a dařila se nám více rozehrávka od zadních řad. Je pro nás právě tento systém lepší?
Záleží také na tom, jak se ta daná formace pojme. Teď proti Plzni jsme měli tři střední záložníky, díky nimž jsme byli ve středu pole silnější. Celkově ale bylo na nás vidět, že jsme se snažili být daleko více aktivní na míči a podržet ho, abychom neběhali bez míče. Naopak tuto roli jsme chtěli dát Plzni, což se nám dařilo právě v prvním poločase.

Berete v úvahu los, který máme v úvodu soutěže?
Víme, že teď v úvodu ligy hrajeme s týmy, které budou bojovat o nejvyšší příčky. Každý bod proti takovým týmům se počítá. Pochopitelně nám bude lépe, pokud s nimi budeme bodovat. Čekají nás ale také zápasy s našimi přímými konkurenty, které budou úplně jiné.