Kovařík: Příště musíme zápas dohrát aktivněji

Záložník Jan Kovařík hodnotí remízu v Jablonci.

Kovařík: Příště musíme zápas dohrát aktivněji

Remízové utkání s Jabloncem zhodnotil Jan Kovařík, který na Střelnici dříve a působil a v utkání se výrazně podepsal pod několik momentů.

Utkání se vyvíjelo obdobným způsobem, jako to s Plzní...
Byl to složitý zápas. Ostatně na půdě Jablonce tomu nebývá nikdy jinak. Bohužel jsme ale podruhé za sebou ztratili poločasový náskok. Je to hrozná škoda, protože z těch dvou zápasů se dalo vytěžit víc, než jeden bod. Bohužel se nám v obou případech nepodařilo utkání dohrát. Ve druhých poločasech nejsme tolik aktivní, vypadáváme ze hry, z čehož pramenily situace před naší brankou. Teď naštěstí máme bod, ale příště už ale musíme vyhrát.

Těsné vedení jsme drželi relativně dlouho...
Jakmile vedete jen o gól, tak "smrdí" vyrovnáním jakákoliv situace před vlastní brankou. Stačí jedna chyba, odražený míč a celá snaha může vyjít vniveč. Samozřejmě bychom nejraději náskok pojistili dřív dalšími brankami a nedohrávali zápas za těsného náskoku.

Jak jsi viděl penaltovou situaci, ze které Jablonec srovnal?
Holík si přede mnou hodil míč na pravou nohu a odcentroval. Já ještě centr trochu přizvedl, ale ve finále jsem situaci úplně dobře neviděl. Jen jsem zahlédl, že došlo k souboji. Stejně tomu bylo i u pokutového kopu, který jsme v závěru kopali my. Nemůžu hodnotit ani jeden ze zákroků.

Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Zápas jsme měli relativně pod kontrolou, jenže nakonec během pěti minut mohla celá snaha vyjít vniveč, když Čvančara vstřelil druhý gól Jablonce...
U té branky jsem udělal chybu já. Chtěl jsem situaci ještě vyřešit kombinací s Vladislavem Levinem, ale bohužel jsem mu to dal špatně. Stále jsem ale věřil, že dokážeme alespoň srovnat. Byl jsem pochopitelně smutný z té chyby, ale za bod jsem rád. Příště si ale nesmíme nechat náš náskok utéct. Musíme být aktivnější na míči, abychom nehráli o výsledek v devadesáté minutě.

V nastaveném čase ses ujal exekuce pokutového kopu. Chtělo to velkou odvahu?
Několik hráčů bylo na penaltu určených. Ale kdyby si věřil někdo jiný, tak si míč vezme a jde kopat. Musím říct, že jsem dostal chuť odčinit tu chybu při druhém inkasovaném gólu. Jsem rád, že jsem udržel nervy a penaltu proměnil. Zprvu bylo v mém úmyslu ji kopnout doprostřed, neboť brankář v devadesáté minutě vždycky skočí. Těsně před rozběhem jsem se ale nakonec rozhodl, že raději střelu utáhnu k tyči. V Plzni jsem jich moc nekopal. Jinak si ale myslím, že standardní situace nezahrávám úplně špatně.