Převaha ke gólům nevedla

V sobotu odpoledne se gólově prosazovaly jen Pardubice. 

Převaha ke gólům nevedla

Proti Pardubicím se do branky vrátil Bačkovský. Od začátku nastoupil ve středu pole Vacek a na pravém kraji zálohy Fulnek. Kvůli zdravotním problémům nebyl k utkání připraven Puškáč, a tak na hrotu útoku byl od od úvodního hvizdu Necid. První zakončení měl na svědomí pardubický Cadu, ovšem tečovanou střelu si Bačkovský pohlídal.

Aktivnější Klokani měli míč častěji na kopačkách, ale nedařilo se jim si vypracovat výraznější příležitost. Centry ze stran zvládala pardubická defenziva odvracet a ani po závarech před brankou gólmana Markoviče se Zelenobílí neprosadili.

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
Střela Cadua ze samotného úvodu byla dlouho jedinou akcí Pardubic na útočné polovině. Ze zápasu uplynulo úvodních třicet minut, když si před prázdným sektorem D převzal míč Čelůstka a prudkým centrem ho adresoval přesně na Chytila, který hlavičkou k pravé tyči zčistajasna poslal Pardubice do vedení.

Chytil mohl vedení dokonce zvýšit, když už běžel sám na branku. Bačkovský proti němu vyběhl, ale forvard Pardubic zvládl zakončit, ovšem střela neměla razanci, a tak Köstl před brankovou čárou balon zastavil a dopravil do bezpečí. Nakonec se mohlo jít do kabin za remízového stavu. Na přední tyči hlavičkoval Necid, jenže Markovič balon zvládl vyrazit a míč přiletěl před Levina, který v oblasti penaltového puntíku střílel tváří v tvář Markovičovi, ale gólman Pardubic ránu ruského záložníka vyrazil a prozatím udržel čisté konto. První poločas tedy vyhrály Pardubice.

Bohemka od začátku druhé půle zatlačila Pardubice před Markoviče. Dvakrát chyběl krůček střídajícímu Chramostovi, aby mohl pálit. Udeřilo tak na opačné straně, kde zvýšil náskok Pardubic zkušený útočník Černý.

Pardubice - Bohemians
Pardubice - Bohemians
V sedmdesáté minutě Bohemka trojnásobně vystřídala. Mezi novými hráči byl i Bartek, jenž si o malou chvilku později naběhl na centr, avšak v těžké pozici byla jeho hlavička sražena na rohový kop. Klokani se nevzdávali, ale ve finální fázi se jim nedařilo a prosazovaly se jen Pardubice. Vítězství Východočechů totiž ještě v samotném závěru stvrdil třetím gólem po samostatném úniku Solil.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Pro nás je ostudné prohrát 0:3 po takovém výkonu. Chvilkami jsem obdivoval diváky, že vydrželi na stadionu až do konce utkání. Myslím tím fanoušky Bohemky. Zápas samozřejmě hodně ovlivnil první gól. Hráli jsme ale profesorsky, bez pohybu a náběhů. Takto se hrát nedá. Domácím pak svědčilo, že mohli hrát na rychlé protiútoky. I při naší obrovské herní převaze bychom asi nedali gól, i kdyby se hrálo ještě tři hodiny. Střel na branku jsme měli minimum."