Během září čekají Bohemku minimálně tři zápasy

Přinášíme přehled nejbližších ligových utkání.

Během září čekají Bohemku minimálně tři zápasy

Měsíc září začal již ve středu, ale na svůj první víkend nenabídne prvoligový fotbal. Probíhá totiž reprezentační přestávka, ovšem po ní se prvoligový kolotoč znovu rozběhne. Bohemku čekají celkem tři zápasy ve FORTUNA:LIZE. Soupeře pro čtvrtý duel jim určí páteční los MOL Cupu, který bude zahájen ve 12 hodin. Po postupu přes Sokolov se Klokani dostali do třetího kola českého poháru.

FC Fastav Zlín - Bohemians Praha 1905, 11. září, 16:00 (Letná - Zlín) - Před vzájemným utkáním jsou oba týmy ve skupině o Evropu. Zatímco Ševci jsou na sedmém místě díky třem výhrám, tak Klokani krom jednoho vítězství už v této sezoně třikrát remizovali. Pocit remízy Zlín v rámci tohoto ligového ročníku ještě nepoznal. Obě mužstva nastřílela shodný počet branek (9), ovšem Klokani se můžou "pyšnit" lepší obranou, neboť inkasovali o jeden gól méně (11), než Zlín (12).

Bohemians Praha 1905 - SK Slavia Praha, 19. září, 19:00 (Ďolíček - Praha) - V pokročilé polovině září budou Klokani ve vlastním svatostánku bojovat o body proti Slavii. Vršovický rival v rámci FORTUNA:LIGY ztratil body v Karviné (3:3). Navíc na mezinárodní scéně bude místo Ligy mistrů hrát "jen" Evropskou konferenční ligu. Reprezentační pauzu stráví svěřenci Jindřicha Trpišovského na třetím místě s tříbodovou ztrátou na vedoucí Spartu. Ta doposud ztratila v jediném utkání, a to právě v Ďolíčku.

FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905, 25. září, 16:00 (Městský stadion ve Vítkovicích) - tento měsíc zakončí Klokani zápasem, který již teď slibuje bouřlivou atmosféru. Baník se navíc drží od začátku ligové soutěže v popředí tabulky a disponuje čtvrtou nejlepší ofenzivou napříč všemi ligovými týmy. Vysoko porazil Zlín (5:1) a gólově bohatý byl i duel s Pardubicemi (3:1). Zároveň Ostrava zvládla duely v Jablonci a doma s Boleslaví, kdy zvítězila shodným výsledkem (1:0). Bohemka půjde vstříc zlomení série, kdy ve Vítkovicích nebodovala. Ta čítá čtyři ligová utkání.