Roman Květ se v září zasnoubil s přítelkyní Karolínou

Záložník Klokanů udělal významný krok v osobním životě.

Roman Květ se v září zasnoubil s přítelkyní Karolínou

Během zářijové reprezentační přestávky bylo živo i v soukromých životech Klokanů. Roman Květ s Danielem Krchem požádali své - dnes už snoubenky - o ruku. Zkrácené rozhovory s kompletním kvartetem aktérů jste si mohli přečíst už ve vydání magazínu Klokan při derby se Slavií. Dnes přinášíme kompletní znění ohlasů záložníka Romana Květa a jeho snoubenky Karolíny Štefanové.

Roman Květ

Jak dlouho sis žádost o ruku připravoval? A jak to vlastně probíhalo?
Prstýnek jsem měl doma asi půl roku. Přemýšlel jsem nad místem, kde bych to mohl udělat. Měl jsem to naplánované tak, že budeme mít celodenní program. Ráno jsme byli na snídani, poté šli hrát badminton a vzali na procházku i našeho pejska. Měli jsme rezervaci v restauraci a chtěl jsem to stihnout předtím. Buď na orloji, nebo na Karlově mostě. Právě na orloji ale bylo hodně lidí, takže jsem usoudil, že by to nebylo ono. Šli jsme tedy na Karlův most. Měl jsem v plánu, že řeknu někomu, aby nás vyfotil, přičemž mu pošeptám, aby natáčel. Karolína akorát viděla nějakou první cizinku a anglicky se jí zeptala, zda by nás vyfotila. Tím mi tak nějak plány překazila a udělat jsem to nemohl. Poté jsme šli do té restaurace, kde se mi už povedlo celou žádost uskutečnit.

Měl jsi i jiné varianty?
Bylo jich opravdu spoustu. Jednu z nich jsem měl už celkem naplánovanou, že ji i zrealizuji. Akorát Karolína jednou přišla domů, že na ni někde na Instagramu něco vyskočilo, takže jsem to nakonec neudělal.

Jak jste se poznali a jak dlouho jste vlastně spolu?
Momentálně je to něco přes čtyři roky. My spolu chodili necelý rok i v době, kdy nám bylo nějakých šestnáct let. To byl ale takový dětský vztah. Poté jsme si k sobě našli cestu zase zpátky. Poznali jsme se vlastně přes sociální sítě. Tenkrát se na Facebooku objevovaly různé viry a jeden z nich mi právě poslala. Já ji na to odpověděl, čímž jsme se seznámili a začali se díky tomu bavit.

Co další plány?
Momentálně nic konkrétního asi nemáme. Jsou to spíš osobní cíle. Co se týče mě, tak aby se povedla sezona s Bohemkou a Kája aby úspěšně dostudovala vysokou školu. Dále budeme plánovat až pak.

Jak plánujete svatbu termínově? Vzhledem k ligovému harmonogramu a zkouškám Karolíny ve škole to nebude úplně jednoduché…
Těžké to bude. Jediný náš volný měsíc je defacto červen, kdy ona má právě zkoušky. Musíme to tam někam dostat. Pokud vše půjde dobře, mohla by jít ke státnicím dříve. Poté, co dokončí nejen je, ale i bakalářku, bychom měli mít svatbu.

Máte i pejska Jessicu. Jak jí zapojíte do svatby?
Je to samozřejmě hezké. Ostatně na člověka to dnes na internetu celkem skáče. Bude to ovšem složité, protože není úplně klidná. Rozhodně to budeme chtít naplánovat.

Karolína prozradila, že studuje obor Sportovní a kondiční specialista. Máš doma tedy budoucí osobní kondiční trenérku?
Záleží na ní, jestli v tom bude chtít pokračovat. Když máme volno, tak vymýšlí nějaké tréninky. V oboru se vyzná a baví jí.

Jaká bude svatba?
Takové věci nechám většinou právě na ní. Ona má na tohle styl, takže pak se spolu jen poradíme, jestli ano, nebo ne.

Karolína Štefanová

Jaká byla první reakce?
Rozhodně to byla odpověď “ano.” Ovšem než k ní vůbec došlo, tak jsem snad na pět minut úplně ztuhla. Nakonec jsem to ale ze sebe vykoktala. Byla jsem skutečně hodně v šoku a musím přiznat, že se mi také podlamovaly nohy. Čekala jsem to úplně jiné. Když pak ta osudová situace přijde, tak člověk stojí a pořádně ani v ten moment neví, co odpovědět.

Dával to nějak najevo, že něco chystá?
Měli jsme volný den, který navíc nastal po výhře. Myslela jsem si, že je to právě čas pro nás. Bylo nádherně a všechno bylo příjemné. Rozhodně jsem ovšem netušila, že dojde k tomuhle. O prstýnku jsem ovšem věděla, protože Roman neumí dělat překvapení (úsměv). Samotný prstýnek schoval, ale krabičku od něj nechal na skříni. On sám věděl, že o prstýnku vím i já, ale stejně to bylo strašně nečekané.

Bude platit do roka do dne?
Doufám, že by nám to mohlo takto vyjít. S fotbalovým volnem je ale složitější něco dopředu plánovat. Mě navíc do toho období letní pauzy vychází ještě státnice na vysoké škole. Bude celkem náročné svatbu naplánovat, ale pokusíme se, abychom to stihli. I kdybychom to nezvládli, tak nám to vadit nebude. Nekladu na to takový důraz, že bychom ji museli přesně takhle stihnout. Když bude svatba o něco později, nic se neděje.

Zásnuby Romana Květa
Zásnuby Romana Květa
Státnice na které škole?
Budu dokončovat studium na vysoké škole Palestra. Konkrétně v oboru Sportovní a kondiční specialista.

Jaká je tvá vysněná svatba? Teď máš šanci si o něco nepřímo říct :)
Rádi bychom ji měli ve venkovském stylu a někde na statku. Nikoliv tedy v kostele. Já osobně pocházím z Příbrami. Chtěli bychom celou svatbu vyladit do dřevěného stylu. V módě jsou teď boho svatby ve skandinávském stylu, a to jsou i naše představy.

Máte i pejska. Bude mít taky speciální oblek? Jakým je typem? Nepřinese vám i prstýnky?
Ještě je to takový blázen, ale doufáme, že během toho roku se zklidní. Určitě chceme, aby s námi šla, byla oblečená v podobném stylu. Ideální by samozřejmě bylo, kdyby i držela prstýnky. Ale momentálně nevím, zda by něco takového mohlo vyjít. Je to strašně hezká moderní věc, pro níž bychom rozhodně byli. Pokusili bychom se jí to naučit, aby měla svatba i vtipnější formu. Snad by nám ty prstýnky nesnědla (úsměv). Uvidíme, co ji svěříme.

O snubním prstýnku jsi věděla. Čekala jsi, že to přijde někdy v tomto období?
Nečekala jsem, že to přijde takhle na konci léta. Věděla jsem o něm delší dobu. Říkala jsem si, že má na to celé léto. Mohlo to přijít na dovolené, v jeho volnu, nebo na nějakém výletě. Pořád ale nepřicházelo nic, takže jsem to tak nějak pustila z hlavy. Když ale ten moment přišel, bylo to, jako kdybych o žádném prstýnku vůbec nevěděla. Člověk na to úplně zapomene.

Kde tě požádal o ruku?
Samotná květina na nás čekala až v restauraci. O tomhle ale asi bude chtít mluvit Roman, protože já jsem hodně těch plánů zkazila. Jsem takový člověk, co předvídá a nachomýtne se k situacím, u nichž by zrovna být neměl.