Puškáč: Gól mi po zranění určitě pomůže

Zápas v Mladé Boleslavi komentuje David Puškáč.

Puškáč: Gól mi po zranění určitě pomůže

Po zranění na delší časový úsek zasáhl do hry v duelu s Mladou Boleslaví útočník David Puškáč. Návrat brzy oslavil gólem, ale nakonec bodový zisk slavit nemohl.

Krátce po příchodu na hřiště jsi skóroval. To je ideální návrat, viď?
Zprvu všechno krátce po tom střídání vypadalo, že takový návrat si přeje asi každý hráč. Jenže poté se udál celý příběh ve zbývajícím čase utkání, čímž to celé zhořklo.

Gól vypadal z tribuny vcelku jednoduše...
Předcházela tomu akce na levé straně hřiště. Já nabíhal zezadu a počkal si na správný moment, abych ve správný čas předskočil stopera. Teď přesně nevím, kdo to byl, ale někdo z mých spoluhráčů perfektně strhl jednoho z protihráčů. Míč najednou vylétl, já byl ve vápně sám a v samotném finále akce už nebylo tolik složité trefit branku. Jsem za takový gól rozhodně rád. Po tom mém zranění je to alespoň nějaká vzpruha, která mi může rozhodně pomoci.

Utkání jsi začínal na lavičce. Jak jsi vnímal průběh utkání v prvním poločase? Defacto se opakovaly příběhy uplynulých zápasů...
Je to pravda. Vstoupili jsme do zápasu dobře a postupně si vytvářeli šance. Ovšem místo nějakého příjemného dvoubrankového vedení se dostáváme do jiných situací. Příležitosti se nám nepodaří zužitkovat a poté třeba jeden gól dáme, ale skutečně nevím, co se stane pak. Zápasy nám prostě nevychází, vedení ztratíme a navíc ještě inkasujeme dost gólů. Příčiny těchto opakovaných průběhů hledáme.

Cítíte i nátlak na psychiku, když z vyrovnaných zápasů poté člověk odejde s takovým výsledkem?
Nevím, jestli něco takového máme v hlavě. Pevně věřím, že ne. Zkrátka ale něco prostě změnit musíme, protože se nám některé věci opakují dokola. Takto nemůžeme dál pokračovat, protože mrháme časem, který nám těmi odehranými zápasy ubývá. S nimi nám samozřejmě utíkají i body.

Silné stránky Mladé Boleslavi jsme v první půli dokázali eliminovat. Co se stalo po přestávce?
Řekl bych, že domácí tým si nejdřív trochu "hrál" s rozestavením. Zranil se jim ještě obránce Šimek a ve druhém poločase už jim jejich systém začal více fungovat. Já se soustředil hlavně na sebe. Nedokážu úplně identifikovat důvod, proč najednou vylétli takhle nahoru.