Vítěze zápasu určila jediná branka

Vítězný gól v nastaveném čase vstřelil domácí Cicilia.

Vítěze zápasu určila jediná branka

Proti Slovácku obsadil pozici levého halfbeka Fulnek. Útočníka Puškáče podporoval z podhrotu Novák. Po karetním trestu se do obranné řady vrátil Vondra a do středu zálohy se oproti poslední duelu posunul Jindřišek. Po deseti minutách hry Kohútův dlouhý křižný pas vracel hlavou před branku Reinberk, avšak úmysl přečetl Levin, počkal si na míč a zažehnal možné nebezpečí pro branku Klokanů.

Po dvaceti minutách Novák pronikal kolem domácí střídačky a za cenu žluté karty ho zastavil Havlík. Standardní situaci rozehrál právě faulovaný Novák, míč ještě prodloužil Bederka a ačkoliv si pro něj vyběhl Nguyen, tak mu vypadl a nechybělo mnoho, aby Klokani dorazili míč do sítě. Jenže brankář Slovácka stihl rychle zareagovat a balon rychle skrýt v rukavicích. Na opačné straně se po přiťuknutí dostal do dobré palebné pozice Reinberk, ale střelu vyrazil Bačkovský a následný malý závar defenziva Bohemians uhasila.

Slovácko - Bohemians
Slovácko - Bohemians
Vzápětí zahrozili domácí znovu. Ze střední vzdálenosti se odhodlal ke střele Puškáč, ale obrana Slovácka ji zablokovala a domácí vyrazili do protiútoku. Zprvu ho vedl Petržela a předal balon Kohútovi, jenž si ho připravil za hranicí šestnáctky ke střele, ale tou branku Klokanů o kousek minul. Před poločasovou pauzou mělo Slovácko ještě jednu šanci. Ve vápně se míč snášel na zadní tyč ke Kalabiškovi, který vypálil, jenže Bačkovský převedl naprosto fantastický zákrok, když ještě na brankové čáře ránu zneškodnil. Do kabin se i díky tomu šlo za bezbrankového stavu.

Hned na úvod druhého poločasu měla obrovskou šanci Bohemka. V šestnáctce pálil pravačkou Novák a míč se po výborném zákroku Nguyena odrazil od břevna do oblasti brankové čáry, kde ho dobíhající hráči nedokázali dopravit do sítě. Vzruch ukončil hvizd hlavního sudího, a to kvůli útočnému faulu Klokanů.

Uplynula hodina hry, když Novák prostrčil míč za defenzivu domácích Hronkovi, který překonal vybíhajícího brankáře Slovácka. Gól ale nebyl uznán pro ofsajd skórujícího hráče. Ačkoliv se Slovácko snažilo stále více zatlačit Bohemku a vstřelit vítězný gól, tak Klokani dlouho nepovolili. Pět minut před koncem se nevedlo znovu ani Reinberkovi, jenž hlavičkoval nad branku. Úspěšný nebyl ani Sadílek, jehož střelu zpoza velkého vápna lapil Bačkovský. V nastaveném čase se dlouhý míč snesl k Jurečkovi, jenž pálil z voleje vysoko nad branku. Jenže záhy se bohužel domácí prosadili. Do šestnáctky si naběhl Cicilia a jemnou tečí prodloužil centrovaný míč do sítě.

Bohemka tak po velmi nadějném a kvalitním výkony v defenzivě s bodovým ziskem neodjela.

Hodnocení útočníka Davida Puškáče: "Nehodnotí se mi to lehce. O cenný bod jsme přišli snad čtyři minuty před koncem. Chtěli jsme vycházet z defenzivy, což se nám dlouho dařilo. Po velkém tlaku jsme dostali gól z centru a o bod přišli. Strašně moc taková ztráta mrzí."