Vondra: Je to strašná škoda

Těsnou porážku na Slovácku hodnotí obránce Jan Vondra.

Vondra: Je to strašná škoda

Sobotní utkání v Uherském Hradišti hodnotí obránce Jan Vondra.

Když se budeme bavit čistě o herní stránce, jednalo se v defenzivě defacto o bezchybný výkon?
Úplně doslova bez chyb to nebylo, ale rozhodně byl výkon zlepšený oproti minulým venkovním zápasům. Řekli jsme si o množství inkasovaných gólů, od čehož jsme se chtěli odrazit a udržet čisté konto. Jinak bychom nemohli získávat body. Slovácko je samozřejmě velmi silným týmem, který dobře rotuje a kombinuje. Věděli jsme, že do šestnáctky bude létat hodně centrů. Ale myslím si, že z týmového pohledu jsme ty situace zvládali, ačkoliv nějaké šance Slovácko mělo. Bolí nás to teď o to více, když jsme zlepšený výkon nekorunovali nějakým bodovým ziskem a rozhodující branku ještě k tomu inkasovali v nastavení.

Oproti minulým zápasům jsme se tentokrát tolik do šancí nedostávali. Bylo účelem hrát trochu více "v klidu," nebo to vyplynulo ze hry?
Domnívám se, že obojí je pravdou. Řekli jsme si, že budeme vycházet z trochu nižšího postavení a snažit se přecházet do rychlých protiútoků. Pár situací jsme měli a mohli je vyřešit lépe. Sice tentokrát nebylo na naší straně tolik příležitostí, ale zase jsme celkově jako tým lépe bránili a posouvali se. První poločas nabídl vcelku vyrovnaný souboj, i když Slovácko mělo kombinačně trochu navrch.

Slovácko - Bohemians 1:0 (0:0)
Slovácko - Bohemians 1:0 (0:0)
V závěrečných dvaceti minutách nás domácí zatlačili, ale dlouho se nám dařilo odolávat...
Bylo jasné, že domácí budou chtít hru zjednodušit. Poslali do hry i vysokého útočníka Ciciliu, tudíž jsme i předpokládali, že nám do šestnáctky bude létat centr za centrem. Spoustu jsme jich odvrátili. Z těch padesáti centrů nám jeden propadl a na dlouho nohu tu situaci Cicilia dohrál. Je to strašná škoda.

Čeká nás pohárové utkání s Jihlavou. Je to ideální program?
Je dobře, že hrajeme hned v blízké době. Navíc to nebude ligový zápas a je před námi šance postoupit dál v poháru. To samozřejmě chceme.

Je alespoň malým pozitivem z toho sobotního utkání zlepšená defenziva?
Určitě je to pro nás dobrá zpětná vazba. Hráli jsme dobře z bloku, hodně míčů odvrátili a udržovali si šanci na bodový zisk. Ve druhé půli jsme se ale na bránění někdy soustředili až moc. Měli jsme hrát i více na polovině soupeře, protože jsme jen bránili a čekali, co Slovácko vymyslí. Někdy to ve fotbale tak bývá, že jeden centr prostě propadne, což se tentokrát bohužel stalo.