Postup do jarních bojů vystřelil Květ

Bohemka doma zvítězila a letos v MOL Cupu stále neinkasovala.

Postup do jarních bojů vystřelil Květ

Do pohárového utkání s Jihlavou nastoupili na krajích záložní řady Novák a Nový. Hrot útoku obsadil mladý Koubek. Do základní jedenáctky se po karetním trestu vrátili Köstl a Květ.

Už v samém úvodu se v útočné šestnáctce prosadil Novák a hledal před brankou Koubka, ovšem přihrávku vystihl obránce Jihlavy a odkopl míč na rohový kop. Ten měla vzápětí k dispozici také Jihlava a dostala se i ke střele, kterou ovšem brankář Bačkovský skvěle vytěsnil na další rohový kop.

Bohemians - Jihlava
Bohemians - Jihlava
Zelenobílí zahrozili ze standardní situace, kterou získal Koubek "žlutým" faulem na Vlčkovi. Od hostující střídačky centroval Novák, ale Krch hlavou zakončil mimo tři tyče. Poté si Novák narazil míč s Dostálem a hledal před brankou spoluhráče, ale před Květem odklidila míč do bezpečí obrana Jihlavy. Záhy prostrčil Koubek balon na Hronka, jenž se individuálně ve velkém vápně zbavil protihráče, ale ránu lapil Jágrik.

Klokani se dostali do tempa a předvedli další krásnou akci. Díky rychlé kombinaci pod hlavní tribunou unikal po levé straně Květ, jenž našel před brankou Nového, ale střelu zablokoval clonící hráč hostů. Po půlhodině hry se do vápna prodral útočník Koubek a bránící Štefánek ho zastavil jen za cenu nedovoleného zákroku, což znamenalo pokutový kop pro Bohemku. Exekuce se ujal Novák, ovšem branku Jihlavy přestřelil.

Ještě jednu šanci si před poločasovým hvizdem vytvořili domácí. Nový přihrával pod sebe před branku na Dostála, který sice zvládl vystřelit, ale bohužel trefil na malém vápně Koubka, jenž zůstal ležet na trávníku po předchozím souboji. V prvním dějství tak diváci branku neviděli.

Krátce po začátku druhého poločasu si znovu hráč Jihlavy počínal ve vlastní šestnáctce nedovoleně, když zastavil Nového a sudí Klíma nařídil druhou penaltu ve prospěch Bohemky. Tentokrát si míč vzal Květ a bezpečnou střelou k pravé tyči poslal Klokany do vedení.

Bohemians - Jihlava
Bohemians - Jihlava
Ten samý hráč mohl dvacet minut před koncem vedení navýšit. Vedl totiž protiútok Bohemky a na hranici šestnáctky využil prostoru ke střele, kterou ale zneškodnil hostující brankář. Šanci měl také střídající Fulnek, avšak technický pokus k pravé tyči nakonec branku za přispění jihlavské obrany o kousek minul.
Pojištění vítězství byli Klokani blízko i v závěru. Do Jindřiškova centru se hlavou položil Keita, ale brankář Jihlavy skvělým zákrokem u své levé tyče míč vyrazil na roh. Nakonec ale Bohemce stačil k postupu do čtvrtfinále MOL Cupu jeden gól, o který se proměněným pokutovým kopem postaral Květ. Druhé čisté konto v tomto pohárovém ročníku si připsal Hugo Jan Bačkovský.

Hodnocení asistenta trenéra Ericha Brabce: "Nebylo to dle našich plánů. Splnili jsme povinnost. Měli jsme hodně absencí. Vypadli nám někteří kluci kvůli nemoci. Hráči, kteří nastoupili, odvedli standardní výkon. Jihlava ukázala, že má mladý a běhavý tým. Měli jsme hodně šancí, ale nakonec se nám povedlo využit jen jednu."