B tým zakončil podzimní část soutěže

Bohemians stráví zimní pauzu ve druhé polovině tabulky.

B tým zakončil podzimní část soutěže

S koncem měsíce října byly ve většině případů na tuzemských trávnících dohrány neprofesionální soutěže. Nyní tak jen několik týmů čekají dohrávky. Po podzimní části má za sebou už B tým Bohemians, který dlouhou zimní přestávku stráví ve druhé polovině tabulky České fotbalové ligy, skupiny B.

Start nebyl pro Klokany úplně ideální. Krom čekání na první vstřelený gól nějakou dobu trvalo, než si připsali premiérovou výhru. Úvodním střelcem byl Lukáš Musil, jenž vystřelil ve čtvrtém kole remízu se Zbuzany. Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka neměli k bodům daleko už dříve. Ovšem v Ústí nad Orlicí je srazila vlastní branka z poslední minuty, což se opakovalo i v domácím klání s Jabloncem.

Bohemians B - Velvary 0:0 (0:0)
Bohemians B - Velvary 0:0 (0:0)
Poprvé zažili Bohemians slastný pocit vítězství až v šestém soutěžním utkání, kdy vysoko zvítězili v Mladé Boleslavi (6:2). Po pomalejším rozjezdu se postupně B tým zvedal. Po zmiňované přestřelce totiž znovu naděloval, když zvítězil díky hattricku Matěje Koubka nad Teplicemi (4:2). Vlnu optimismu zpomalily dvě porážky. Nejprve těsná v Brozanech (0:1) a poté po ztrátě dvoubrankového vedení doma s Duklou (2:3). Bohemka si ovšem několikrát vyšlápla na tradiční třetiligové celky. Od úspěchu nad Chlumcem je dělilo jen pár minut, ale nakonec o remíze rozhodl přesnou hlavičkou Bastin (1:1).

Skvěle si Klokani počínali v Živanicích, kterým nedali šanci a odvezli si všechny body za jednoznačné vítězství (4:0). Výborný organizovaný výkon podali i v bitvě se Zápy (2:0). Třízápasovou sérii bez vítězství přerušily Pardubice. Přes velké množství šancí odjeli Klokani z Vinice bez bodového zisku (1:2). Naopak doma se znovu ukázali, když obrali o body Přepeře (2:2), přičemž vyrovnávací branku inkasovali až dvě minuty před koncem. Podzimní část zakončili na východě Čech, a to nejtěsnější porážkou s Hradcem Králové (0:1).

Bohemians B - Velvary 0:0 (0:0)
Bohemians B - Velvary 0:0 (0:0)
Zimní přestávku stráví tak Bohemians na třináctém místě tabulky. Na pozice z klidného středu tabulky ztrácí pět bodů. Pět branek nastříleli hned dva hráči, a to Vladimír Zeman a Michael Ugwu. O gól méně dali Lukáš Musil s Matějem Koubkem. Prvně jmenovaný si připsal ještě další tři asistence. Nejvytíženějšími hráči jsou bratři Denis a Patrik Valové, kapitán týmu Darek Farkaš a obránce Matěj Kadlec. Z řad brankářů si jedno čisté konto připsal Patrik Le Giang, a to v utkání druhého kola proti Velvarům (0:0). V září obsadil prostor mezi tyčemi Matyáš Kořének, jenž se zotavil z těžkého zranění a v brance zůstal až do posledního utkání. V osmi zápasech vychytal dvě nuly, a to při cenných vítězstvích v Živanicích a se Zápy.