V Doosan Aréně skórovala pouze Plzeň

O branky Viktorie se postarali Pernica, Kopic, Mosquera, Bucha, Sýkora a Kayamba.

V Doosan Aréně skórovala pouze Plzeň

Na hřišti Plzně zaujal místo středního obránce Jindřišek po boku Köstla. Kraje defenzivy obsadili Bartek s Kovaříkem, před nimiž byli Dostál a Keita. Už v úvodu měla Bohemka k dispozici přímý kop. Květovu dělovku ale gólman Staněk nadvakrát zkrotil. Plzeň se dostala ke slovu vzápětí, ale jejím útokům ze stran dokázali Bohemians odolat. Jenže na konci první desetiminutovky Čermák jemným obloučkem přesně adresoval míč na Pernicu, který hlavou k pravé tyči poslal Západočechy do vedení.

O pět minut později podpořil ofenzivu Kovařík a přízemním centrem našel Puškáče, ale útočník Bohemky nezvládl důrazně zakončit a balon sebral gólman Viktorie. Častěji byli v tu chvíli na míči Bohemians. O dalších deset minut později pálil Novák zpoza šestnáctky po přistrčení od Bartka, ale mimo tři tyče.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Plzeň se od vstřelené branky pořádně nedostala na útočnou polovinu. Když už se jí to ale podařilo, mělo to pro Zelenobílé následky. Míč nejprve propadl na Mosqueru, jehož fantasticky vychytal Bačkovský. Kolumbijský záložník se ale míče zmocnil znovu, jemným centrem ho přenesl na Kopice, který hlavou zvýšil náskok Plzně. To bohužel nebylo pro první poločas vše. Jen o malou chvíli později si pohlídal své postavení Mosquera, zaběhl si za defenzivní linii Bohemky, přehodil vybíhajícího Bačkovského a Plzeň vedla o tři branky. Za komfortního náskoku Viktorie oba týmy odešly do kabin.

Po přestávce Bohemians změnili rozestavení. Už po minutě měli i příležitost. Bartek si navedl balon na hranici šestnáctky a vypálil levačkou, jenže tvrdou ránu brankář Plzně skryl v náruči, a tak se dobíhající Kovařík do akce nedostal. Vzápětí tentýž hráč Bohemians centrem hledal Puškáče, ale útočník Klokanů nedokázal hlavičkovat nebezpečně. Na druhé straně uháněl s míčem Kopic, ovšem obránce Köstl ho výborně stihl vytlačit do strany a domácí záložník střílel jen do boční sítě.

Plzeň - Bohemians
Plzeň - Bohemians
Jinak už si počínal Bucha, jehož tečovaná rána z dvaceti metrů zapadla k pravé tyči. Záhy si ve vápně narazil míč Sýkora a sám před Bačkovským vstřelil pátý gól Plzně. V sobotním večeru se Bohemce nevedlo, naopak další branku vstřelil Kayamba, když si za velkým vápnem přichystal míč na střelu a trefil se přesně na zadní tyč. Bohemka tak na západě Čech s Viktorií Plzeň prohrála.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Prohrát takovým výsledkem je ostuda. V poli jsme úplně nepropadli, ale zásadní rozdíl byl v tom, jak si týmy počínaly na posledních třiceti metrech. Plzeň ukázala, že je jinde, než my. Ačkoliv jsme si vytvořili nějaké příležitosti, tak vlastně naše jediné dvě střely na branku byly z trestných kopů. To je hrozně málo. Asi se na nás podepsaly i personální problémy v obranné řadě."