Ligový program pokračuje zápasem proti Jablonci

V neděli odpoledne se Bohemka znovu představí v Ďolíčku.

Ligový program pokračuje zápasem proti Jablonci

Ve středu Bohemka úspěšně zvládla dohrávku 13. ligového kola s Karvinou (3:0). Od čtvrtka se pozornost upíná k dalšímu utkání, na které Klokani nebudou čekat příliš dlouho. Mají ho na programu totiž hned v neděli, kdy se v domácím prostředí střetnou s Jabloncem. Tým ze severu Čech ale nepřijede do Ďolíčku v takové roli, jak bývá zvykem. Tentokrát se totiž v tabulce nachází až za Bohemians. Navíc se mu hrubě nedaří v koncovce, když nastřílel vůbec nejméně branek ze všech ligových týmů (11). Na vítězství čekají svěřenci kouče Petra Rady už téměř tři měsíce. Naposledy v polovině září doma přetlačili Karvinou (1:0).

Bohemians - Jablonec 0:0
Bohemians - Jablonec 0:0
Svůj pohled na postavení Jablonce v tabulce poskytl Erich Brabec: "Upřímně bych po našem srpnovém utkání nečekal, že bude Jablonec na těchto místech. Když se podíváme na jejich kádr a ambice, tak jejich současná pozice v tabulce je překvapením. Příčin bude asi víc. Jablonec nebyl zvyklý hrát pohárová utkání. Těch šest zápasů, které v Evropské konferenční lize na podzim bylo, se zkrátka projevily. Ví se i o interních problémech, které v Jablonci jsou. Ovšem proč stále trable přetrvávají a nemůžou se odpíchnout do lepších pater tabulky, to nevím."

Proti Karviné nastoupil nezvykle ve stoperské trojici Dostál: "Uhráli jsme zápas s čistým kontem, tudíž spokojení být musíme. Samozřejmě jsme měli i štěstí v některých situacích. Dosty se této role zhostil velmi dobře. Používali jsme ho na té pozici také v trénincích během předešlých týdnů. Uvidíme, jak nastoupíme v neděli. Nějací hráči nám teď vypadli a nemáme je k dispozici. Musíme situaci vyřešit takovým způsobem, abychom z ní jako tým profitovali."

Po utkání v Ďolíčku čeká ve čtvrtek Severočechy klíčová bitva v Evropské konferenční lize: "Z ekonomického hlediska je pro ně čtvrteční utkání skutečně důležité, protože postup ze základní skupiny je finančně ohodnocen. Co se týče samotné fotbalové stránky, tak si myslím, že nedělní zápas u nás se rovná tomu pohárovému. Jablonec potřebuje body získávat, aby zmizeli ze spodku tabulky. To samé platí i pro nás, neboť se chceme dostat do prostřední skupiny. Vážnost utkání je vysoká a teprve uvidíme, s jakou sestavou proti nám Jablonec vyrukuje."

Nedělní utkání začne v nedělních 15 hodin. Hlavním sudím bude Ladislav Sziksay. Asistovat mu budou Tomáš Mokrusch a Zdeněk Arnošt. Zápas můžete sledovat na O2 TV Fotbal. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 2,53 na výhru Bohemians, 3,55 na remízu a 2,74 na výhru hostů z Jablonce. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Bohemians - Jablonec 0:0
Bohemians - Jablonec 0:0
Kapacita Ďolíčku pro zápas s Jabloncem byla již naplněna permanentkáři, kteří využili veškeré množství vstupenek. Ani v den utkání nebude tedy probíhat volný prodej.

Podmínky bezinfekčnosti zůstávají oproti středečnímu utkání s Karvinou beze změn:

• Doklad od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.

• Národní certifikát o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu.

• V případě, že jste podstoupili již první dávku vakcíny, ale nemáte očkování dokončené, bude možné se prokázat potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu.

• Osoby ve věku 12 - 18 let nemusejí být očkovaní, ale pro vstup na stadion můžou využít dvou možností prokázání bezinfekčnosti. Buďto předložit potvrzení od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin od data a času zahájení zápasu. Druhou variantou je předložení dokladu od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace.