Vladislav Levin odchází z Bohemians

Šestadvacetiletý záložník se rozhodl pro návrat do Ruska.

Vladislav Levin odchází z Bohemians

Vladislav Levin je po Erichovi Brabcovi dalším členem týmu, který po podzimní části sezony 2021/2022 Bohemku opustí. Ruskému záložníkovi vyprší stávající kontrakt k 31.12.2021 a před jeho prodloužením upřednostnil návrat do rodné vlasti.

„Vladovi jsme prodloužení smlouvy nabídli, ale to jednání skončilo dříve, než vůbec začalo. Nelze tedy říct, že bychom nenašli společnou řeč při stanovování podmínek. Vlad nám hned sdělil, že se chce vrátit do Ruska za svou rodinou a pokračovat v kariéře tam,“ řekl k odchodu sportovní ředitel Miroslav Držmíšek.

Do Česka přišel v lednu 2017, kdy jako volný hráč vyměnil Dynamo Moskva za Mladou Boleslav. Ve městě automobilů strávil jeden kalendářní rok a naskočil do 12 ligových zápasů, dalších 12 startů přidal v juniorce. V lednu 2018 přišlo stěhování na Vysočinu, kde za Jihlavu odehrál 13 utkání a s klubem sestoupil do druhé ligy. V podzimní části sezony 2018/2019 odehrál v druhé nejvyšší soutěži 15 zápasů, ve kterých se dvakrát střelecky prosadil.

Z Jihlavy pak 9. ledna 2019 přestoupil do Bohemians. Během tří let v zelenobílém dresu stihl 64 zápasů ve FORTUNA:LIZE. Střelecky se však u nás prosadil v lize pouze jednou, když 15. května letošního roku vyrovnával na Slovácku na konečných 1:1. Touto remízou protáhla Bohemka rekordní sérii bez porážky na 12 zápasů v řadě.

Za Klokany nastoupil Vladislav Levin naposledy v 17. kole proti Jablonci. V poločase utkání byl vystřídán kvůli zranění na ruce. Následné vyšetření odhalilo dvojitou frakturu v oblasti zápěstí. Z toho důvodu nemůže trenér Klusáček s hráčem do konce podzimní části již počítat, proto byl Vladovi umožněn dřívější odchod a dnes už je zpátky v Rusku.

Jménem Bohemians Vladislavovi děkujeme za jeho služby odvedené v našem dresu a do další kariéry i osobního života mu přejeme jen to nejlepší!