Staňte se členem Družstva fanoušků Bohemians

Buďte součástí unikátního sdružení, které Bohemku zachránilo.

Staňte se členem Družstva fanoušků Bohemians

Družstvo fanoušků Bohemians vzniklo 21. března 2005, kdy byla Bohemka v klinické smrti. Klub upadl do konkurzu a hrozil jeho trvalý zánik. Fanoušci se zelenobílým srdcem ovšem řekli jasné NE! Vznikem DFB vše začalo. Historicky prvním členem se stal herec Ivan Trojan, dnes již několikanásobný držitel Českého lva. Družstvu fanoušků Bohemians se podařilo během rekordně krátké doby vybrat téměř tři miliony korun, které poskytlo na záchranu slavného klubu Bohemians.

Od té doby uplynulo téměř 17 let a DFB je tu s Bohemkou pořád. Má vlastní podíl v akcionářské struktuře klubu, sídlo přímo v Ďolíčku na známé adrese Vršovická 31 a své zástupce i v představenstvu Bohemians Praha 1905 a v jeho dozorčí radě. V současné době vyvíjí DFB maximální úsilí ve věci rekonstrukce Ďolíčku tak, aby Klokani měli důstojný stadion odpovídající standardům 21. století a splňující parametry kategorie UEFA 4, tedy stadionu způsobilého pro konání zápasů evropských pohárů.

Fanoušci předávají šek vedení klubu - zleva Michal Holas, Jiří Dienstbier, Martin Bílek, Martin Slavík a ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.
Fanoušci předávají šek vedení klubu - zleva Michal Holas, Jiří Dienstbier, Martin Bílek, Martin Slavík a ředitel Bohemians 1905 Jiří Steinbroch.
Zároveň se DFB jako správný akcionář podílí také na financování chodu klubu. Zdrojem příjmů DFB jsou výhradně členské příspěvky a dary jeho podporovatelů. A členem DFB se může stát opravdu každý, kdo má Bohemku v srdci. Základní členský poplatek je 1.000 Kč. Je jednorázový a nevyplývá z něj závazek dalších vkladů. Přesto velká část členů podporuje DFB trvalým příkazem. K dnešnímu dni má DFB více než 2 300 členů.

DFB vyzývá všechny fanoušky, kteří členy nejsou, aby se jimi stali. Zároveň vyzývá všechny členy, aby zvážili možnost zadání trvalého příkazu ve prospěch DFB. Každý může přispívat dle vlastních možností. I trvalý příkaz na pár desetikorun měsíčně má pro DFB obrovský význam. Pokud si například pouhá pětina členů zadá měsíční příkaz v průměru za 100 Kč, pro DFB to znamená zvýšení ročního příjmu o více než půl milionu korun.

Družstvo fanoušků Bohemians nevzniklo za účelem přinést svým členům moře výhod. Vzniklo, aby naopak jeho členové ještě více pomohli svému klubu. Přesto členství přináší i výhody. Každý člen má možnost získat třeba vstupenky na exponovaná utkání se Spartou či Vršovické derby se Slavií, které standardně bývají v prodeji pouze v uzavřeném předprodeji.

Více informací o DFB, jeho vedení a členství včetně přihlášek k vyplnění najdete na tomto webu v záložce Fans > DFB.