Porážka na závěr zimního turnaje

S prvoligovým Jabloncem Klokani prohráli 1:3.

Porážka na závěr zimního turnaje

Poslední zápas Zimní Tipsport ligy přinesl střetnutí dvou prvoligových týmů. Bohemka vyzvala Jablonec. Klokani nastoupili do zápasu v bráně s Romanem Valešem, který včera prodloužil smlouvu v Bohemians. V obraně se vedle sebe postavili Dostál, Hašek, Vondra a Granečný, středovou řadu tvořili Květ, Nazarov, Novák a Beran. V útoku nastoupil vedle Koubka Keita.

Začátek utkání vyšel lépe Jablonci, už v prvních minutách se dostal do dvou slibných šancí. Gólem však žádná neskončila. Po čtvrthodině hry si nabíhal za obranu Novák, ovšem brankář Hanuš byl u míče dříve a před záložníkem Klokanů ho odkopl do zámezí. Další možnost měla Bohemka z přímého kopu. Exekuce je ujal Roman Květ, poslal míč na bránu, ale Hanuš s ním velké problémy neměl. Po půlhodině hry se ve vápně uvolnil Beran, kterému se povedlo i zakončit. Brankář Severočechů střelu v klidu lapil, ale Beran si vysloužil potlesk diváků.

O chvíli později poslal dlouhým pasem Dostál do úniku Koubka. Ten se pod tlakem bránících hráčů dostal i do zakončení, ale jeho střela mířila nad branku. První gól padl po necelých čtyřiceti minutách hry. Bohužel se radoval Jablonec. Kratochvíl našel nadýchaným pasem za obranou Surzyna, ten poslal míč do malého vápna, kde si ho v souboji s Houskou srazil do vlastní branky Hašek - 0:1.

V poločase trenéři protočili sestavu. Valeš v bráně zůstal, obranu vytvořili Fulnek, Hašek, Krch a Bartek, v záloze nastoupili Nový, Mareček, Nazarov a Granečný. V útoku zůstal Koubek a k němu přišel Ugwu. Druhý poločas přinesl další velkou šanci pro Jablonec. Po pěti minutách se ocitl zcela sám před Valešem Malínský, jeho střela z první ale letěla vysoko nad bránu. O chvíli později se prodral do šance Ugwu, na hranici vápna se zbavil gólmana Hanuše, ale k ohrožení branky se nedostal. Míč se dostal za hranicí vápna ke Granečnému, v trajektorii jeho pokusu však stál obránce Jablonce, nic z toho tak nebylo.

Bohemka se dočkala po hodině hry. Fulnek na sebe u rohového praporku navázal dva hráče, následně se míč dostal do vápna Jablonce, kde po závaru vypálil Koubek. Jeho střela zapadla k levé tyči a bylo vyrovnáno. Na hřiště pak trenéři poslali čtveřici Hronek, Kovařík, Köstl a Chramosta. Prvně jmenovaný se dostal ke střele kousek za vápnem, Hanuš si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně zahrával přímák z hranice vápna také Jablonec. Houska trefil prostor mezi tyčemi, ale Valeš se k míči dostal včas a vyrazil ho. Následná dorážka neměla razanci a mířila do míst, kde byl brankář Klokanů.

K zakončení se dostal i další nováček na hřišti. Chramosta zakončoval technickou střelou pod horní tyč, Hanuš se ale nachytat nenechal. Následná Chramostova dorážka mířila nad bránu. Prakticky z protiútoku padl vítězný gól. Ve vápně Bohemians se dostal ke střele Kratochvíl, ten míč doslova napálil pod břevno a zajistil svému týmu jednogólové vedení. Vyrovnat mohl Kovařík, ale jeho střelu mířící do vinglu Hanuš velmi dobrým zákrokem vytáhl z brány ven. V 80. minutě pak ze hry pro zranění odstoupil útočník Ugwu a Klokani dohrávali v deseti.

Pět minut před koncem zahrával Jablonec roh z pravé strany. První zakončení skončilo na tyči, od které se míč odrazil přímo před bránu. Nový ve snaze odkopnout pryč ale trefil ghanského útočníka Ali-Abubakara do obličeje, od kterého se míč odrazil za bezmocného Valeše. Celou situaci ještě kontroloval VAR kvůli podezření na odraz od ruky, nakonec však rozhodčí gól posvětil. O minutu později mohl snížit opět Chramosta, ale jeho hlavičku Hanuš vyrazil. Souboj při dorážce se tvářil jako penaltový, ale videorozhodčí opět vše zkontroloval a penalta za faul na Chramostu se nekopala. Kvůli zásahům VAR nastavil hlavní rozhodčí 4 minuty. V nastaveném čase sprintoval za míčem Hronek, brankář Hanuš opustil své pokutové území a ve snaze odkopnout míč Hronka nevybíravým skluzem sestřelil. Zákrok vyvolal emoce na lavičce Bohemians, naštěstí se nic vážného nestalo a rozhodčí tak mohl zápas ukončit. Své působení v turnaji tak Bohemians zakončili porážkou 1:3.