Nominace hráčů na zimní soustředění

Do Turecka zítra odcestuje 23 hráčů a 3 brankáři.

Nominace hráčů na zimní soustředění

Ve středu 19. ledna v 9:45 se od ranveje Letiště Václava Havla odlepí spoj letící na trase Praha - Istanbul. Na jeho palubě bude i početná výprava Klokanů. Do Turecka odcestuje rekordní počet 26 hráčů, z toho 3 brankáři. Z Istanbulu ještě čeká Bohemku vnitrostátní přelet na jih do Antalye, kde stráví následujících 10 dnů.

Během nich sehrajeme tři přípravná utkání s Levski Sofia, Gabala FK a generálku s Wolfsberger AC. Údaje o těchto zápasech najdete v přehledu přípravných utkání, včera jsme o nich informovali také na sociálních sítích a zítra jejich přehled a krátké představení soupeřů najdete také zde na Virtuálním Ďolíčku v připravovaném článku. O případných streamech budeme fanoušky informovat dodatečně.

Zpátky k nominaci. Trenéři i přes vyšší počet letenek museli před soustředěním aktuální kádr zúžit o osm hráčů a jednoho brankáře. Tuto nelehkou volbu provedli i s výhledem na jarní část sezony a do Turecka tak odletí následující sestava:

Brankáři:
Hugo Jan Bačkovský, Marek Kouba, Roman Valeš.
Obránci: David Bartek, Jiří Bederka, Martin Dostál, Dominik Hašek, Adam Kadlec, Daniel Köstl, Daniel Krch, Martin Nový, Jan Vondra.
Záložníci: Michal Beran, Jakub Fulnek, Petr Hronek, Josef Jindřišek, Jan Kovařík, Roman Květ, Daniel Mareček, Evgenii Nazarov, Vojtěch Novák.
Útočníci: Jan Chramosta, Ibrahim Keita, Matěj Koubek, Tomáš Necid, David Puškáč.

V nominaci chybí Lukáš Hůlka, který rehabilituje po loňské operaci kolene. Neodcestuje ani Antonín Křapka, který si bohužel přivodil svalové zranění a během pobytu v Turecku by nemohl trénovat v plné zátěži. Ze čtveřice brankářů vypadl Patrik Le Giang, kterému v létě vyprší u Botiče smlouva. Patrik má svolení hledat si jiné angažmá. Do nominace se dále nevešli obránci Radek Lehovec a Denis Vala, kteří budou dále trénovat s B-týmem. Záložník Kamil Vacek má od klubu také svolení hledat si nové působiště a do přípravy vůbec nenastoupil. Z útočníků vypadli Pavel Osmančík a Michael Ugwu. Už na začátku přípravy bylo avizováno, že pro poslední dva jmenované bude snaha najít hostování s větším herním vytížením. Posledním nenominovaným hráčem je testovaný Denis Granečný, který se tak prozatím vrací do Baníku.