Turecký deník, díl první

Součástí článku je fotogalerie z prvního tréninkového dne.

Turecký deník, díl první

Dnes dopoledne se Klokani v Turecku pustili do tréninku. Ten první začal v 11 dopoledne místního času, aby měli hráči po včerejším celodenním cestování trochu více času na odpočinek a adaptaci na časový posun. Další dny jsou již tréninky plánované dříve ráno.

Dveře připraveného autobusu se zavřely přesně v 10:45 a mohlo se vyrazit. Přesně jak říkal trenér Luděk Klusáček hráčům na včerejším organizačním mítinku: „Vedoucí týmu vám pošle plán a kdo nedorazí do autobusu včas, musí si najít cestu na trénink po vlastní ose. Odjíždíme přesně.“ Po sedmi minutách jízdy dorazila Bohemka do 5,5 km vzdáleného tréninkového centra, které nabízí množství travnatých hřišť. Na tomto místě sehrajeme zítra také první přípravné utkání proti Levski Sofia. Na mapě se můžete na tréninkové místo Bohemky podívat ZDE.

Na úvod tréninku vznikla společná fotografie, kterou vidíte jako titulní fotku tohoto článku, pak už si vzal hráče do práce Ivan Hašek mladší. Několik koleček kolem hřiště bez míče i s ním na rozcvičení, potom rozdělení na čtyři skupiny do baga a další zapracování. Následně došlo k rozdělení na dvě části, jedna šla s hlavním trenérem Klusáčkem, druhou si vzal pod patronát asistent Veselý. Herní část tréninku byla zaměřena na útočení, centry do vápna a zakončení střelbou. O hodinu a půl později bylo hotovo a Bohemka se vydala zpátky na hotel.

Po příjezdu na hotel čekal na hráče oběd, někteří využili Středozemní moře ke zchlazení a samozřejmě měli i svůj čas na odpočinek mezi tréninky. Podruhé se na trénink odjíždělo ve čtvrt na pět odpoledne, tedy o půl hodiny dříve, než bylo původně plánováno. Na tréninkové ploše jsme se střídali s FC Hradec Králové, potkali jsme také Stanislava Levého a prohodili pár slov s Jakubem Radou. Druhý trénink byl ze začátku zaměřený na nácvik standardních situací, kdy Květ, Kovařík a další určení hráči sypali před bránu jeden centr za druhým. Druhou polovinu vyplnila hra na dvě branky. Z početné výpravy logicky zbyli tři hráči a jeden brankář mimo hru, ti tak dostávali zabrat za postranní čárou od trenérů Haška a Millera. Na závěr si ještě čtveřice Necid, Puškáč, Kouba a Kadlec zahrála mininohejbal.

U společné večeře pak byl prostor i na gratulace. Vojtěch Novák právě dnes slaví 20. narozeniny, po večeři tak dostal dort za zpěvu Happy birthday od zaměstnanců hotelu, ostatních hostů a samozřejmě spoluhráčů. Po večeři následoval mítink k zítřejšímu programu, kdy Bohemka hraje první turecké utkání a po něm se do práce pustili masér Martin Vávra a fyzioterapeuti Martin Hes a Ondřej Stoupa, kteří pomáhají hráčům s potřebnou regenerací. Naštěstí zatím moc práce nemá klubový lékař Jan Češka, i když dnes odpoledne musel po tréninku ošetřit malou tržnou ránu na ruce Davida Puškáče. Nemělo by však jít o nic vážného.

To je z prvního tréninkového dne vše, Klokani. Přejeme vám hezký večer a s dalším dílem Tureckého deníku se přihlásíme opět zítra ve večerních hodinách.