Fotbalové jaro začíná, Klokani jedou do Teplic!

Bohemians se na ligovou scénu vrací zápasem na severu Čech.

Fotbalové jaro začíná, Klokani jedou do Teplic!

Pauza bez ligového fotbalu se konečně chýlí ke svému konci. Už o prvním únorovém víkendu se rozběhne nejvyšší tuzemská fotbalová soutěž. Platí to i pro Bohemians, kteří zamíří na hřiště soupeře. Cestovat nebudou nijak daleko, protože los dvacátého kola FORTUNA:LIGY jim určil výjezd na teplická Stínadla. Na tamním stadionu se utkají týmy, které se aktuálně nachází ve Skupině o záchranu. Bohemka má z dvanáctého místa na předposlední Teplice sedmibodový náskok. Jak Bohemians, tak i svěřenci kouče Jiřího Jarošíka strávili zimní soustředění v Turecku. Soupeř Klokanů v Beleku dvakrát zvítězil, a to proti Rapidu Vídeň a Slavii Sofia (shodně 2:1). V generálce poté remizoval s FC Lvov (1:1).

Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Po rozpačitém podzimu dorazilo na Stínadla několik nových tváří. Dvě pochází z bývalého působiště lodivoda teplické lavičky, Prostějova. O pozici brankářské jedničky dorazil zabojovat Filip Mucha, bratr tenistky Karolíny Muchové. S ním dorazil z Moravy i forvard Filip Žák. Posílení si žádala i defenziva, což se i stalo. Konkrétně se hráčem Teplic stal Dejan Boljević, jenž má zkušenosti i s evropskými poháry. Dalším novým obráncem je v tuzemsku již o něco známější Mohamed Tijani, jenž hostuje z pražské Slavie. Dnes byly navíc potvrzeny příchody Václavů Proška a Sejka.

Naopak se z Teplic poroučel Martin Chlumecký, který nakonec našel uplatnění v kádru Baníku Ostrava.

Asistent trenéra Jaroslav Veselý přiblížil atmosféru v kabině: "Všichni se už těšíme na mistrovské zápasy. Cítím, že jsme zdravě nervózní a plni očekávání. Ligové zápasy jsou přeci jen o něčem jiném, než ty přípravné. Zvlášť první zápas je vždy takové oťukávání. Přesně nevíte, co od soupeře čekat."

Do kádru Teplic sice nedorazily známé prvoligové tváře, ovšem rozhodně nejde o nezajímavé hráče: "Sejka znám velmi dobře z druhé ligy, v níž ukazoval, že skutečně kvalitu má. Umí dát gól a má dobré předpoklady. Teplice přes zimu také posílily a všechno si musí sednout. V přípravě měly dobré výsledky. Oba týmy budou pro svého soupeře trochu nečitelné. Jedeme do Teplic s respektem k soupeři, pokorou, ovšem zároveň i vírou ve vlastní síly."

Jednoduché nebude ani určit kompletní výpravu, s níž se Klokani na zápas vydají: "Liga je oproti přípravě něco jiného. Zvlášť teď na začátku. Nevíte, v jaké zátěži byl soupeř během přípravy, která jedenáctka byla silnější a takto by se dalo pokračovat. Pro trenéry je složité poskládat nejen základní sestavu, ba vůbec celou nominaci."

Hned v úvodu jara čekají Klokany dvě utkání s tabulkovými sousedy: "Když se podíváme na postavení jednotlivých týmů, tak se zápasy s Teplice a Zlínem jeví jako klíčové. Nicméně zvládnout jen tyto dva nám stačit nebude. Nikdy nevíte, koho můžete porazit. Nebylo by moudré říkat, že nás čekají" dvě utkání jara." Můžou samozřejmě leccos napovědět, ale nerozhodnou o tom, kdo se zachrání."

Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Bohemians - Teplice 4:2 (2:1)
Úvodní ligové utkání jarní části čeká Bohemians v Teplicích s úderem sobotní 15. hodiny. Hlavním sudím bude Ondřej Berka a jeho asistenty Matěj Vlček s Janem Váňou. Přítomni budou také videorozhodčí. Sledovat utkání v přímém přenosu bude možné na O2 TV Fotbal. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 3,10 na výhru Bohemians, 3,44 na remízu a 2,35 na výhru domácích Teplic. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.

Sektor pro hostující fanoušky zůstane v Teplicích zavřený. Navštívit zápas Bohemky můžete i tak. V sobotu se dopoledne představí B tým Bohemians na umělé trávě v Benešově proti Rakovníku. Tímto utkáním zakončí své účinkování v Zimní lize. Výkop je v 10 hodin.