Union pojišťovna novým generálním partnerem Bohemky

Novým generálním partnerem FC Bohemians se stává <b>Union pojišťovna</b>, která je členem finanční skupiny Union Group. Spolupráce je domluvena na tři roky, výše částky nebyla oznámena, ale jedná se o motivační sponzoring. Znamená to, že čím lépe se bude Bohemce dařit na sportovním i obchodním poli, tím více sponzorských peněz obdrží. Další informace z tiskové konference...

Union pojišťovna novým generálním partnerem Bohemky

Finance

"Partnera se nám podařilo získat i zásluhou nejlepší sezóny v české lize a chtěli bychom, aby na ni mužstvo v novém ročníku navázalo," řekl předseda představenstva Pavel Švarc. “Začínali jsme jako malá regionální pojišťovna na severu Moravy. Teď jsem se ale rozhodl přestěhovat firmu do Prahy a chceme na trhu výrazně expandovat. Bohemians jsou určitě výborným partnerem pro naše zviditelnění a velice rádi jsme se stali jejich generálním partnerem,” uvedl ředitel Union pojišťovny ing. Igor Valtr, bývalý náměstek ředitele České pojišťovny a jeden z autorů projektu STES.

Poznámku jednoho z novinářů, že Bohemka dluží částku okolo 45 milionů korun, vedení klubu ústy pana Kavalírka ostře odmítlo.

Rozpočet se pohybuje v rozmezí 35-40 miliónů korun. I zásluhou Union pojišťovny by měl být pokryt. Hlavními partnery pro nadcházející sezónu jsou společnosti Tokoz a Geosan.

Personální změny

Došlo k restrukturalizaci výkonného vedení společnosti. Generálním ředitelem byl jmenován JUDr. Jan Kavalírek, sportovně – technickým ředitelem Mgr. Petr Svoboda a ekonomicko – obchodním ředitelem Karel Klíma. Došlo i k výměně představenstva a dozorčí rady společnosti.

Hlavním trenérem týmu bude Vladimír Borovička a jeho asistentem Dušan Uhrin mladší, kteří podepsali roční smlouvu. Druhým asistentem zůstává Antonín Panenka.

“Trenér Borovička má velké zkušenosti a já věřím, že se od něj mnohému naučím,” komentoval svůj příchod do Bohemky Dušan Uhrin mladší.

Stadion

Sezónu 2002/03 odehrajeme v Dolíčku. Do konce června by vedení mužstva mělo podepsat pravděpodobně tříletou smlouvu s vlastníky strahovského stadiónu. Tam bychom po dobu plánované výstavby nového stadiónu měli hrát ligové zápasy. Cílem společnosti je dosáhnout dohody s vlastníky pozemků ve stávající lokalitě. Záměrem vedení Prahy 10 potom je, aby byl vybudován městský stadión, na jehož stavbě by se městská část finančně podílela. “Podařil se nám najít průnik, aby všechny zainteresované strany byly spokojeny,” potvrdil pan Horák, místostarosta Prahy 10.


V září tohoto roku bude otevřen nový sportovní areál pro mládež ve Sportovní ulici. Byl vybudován za podpory generálního partnera mládeže Czech Casinos.

Tým

Podle slov trenéra Borovičky byl prvním krokem k úspěchům vršovického celku podzim minulého ročníku. "Myslím, že máme dostatečně silné mužstvo, a když jej vhodně doplníme, tak věřím, že budeme pokračovat v dobrých výkonech," řekl trenér, který kategoricky popřel, že by někteří hráči měli odejít. "Všichni hráči mají platné profesionální smlouvy a neodejde ani brankář Čontofalský, kterého já řadím ještě výše než Čecha," pokračoval Borovička. Ten věří, že bude naplněna i dohoda se Spartou o hostování dvou hráčů jako náhrada za Martina Horáka, který na Letnou přestoupil v průběhu jara. “My jsme sliby dodrželi, věřím, že Sparta se zachová stejně.” (Neodpustím si poznámku na adresu deníku Sport, který svými neustálými spekulacemi a dedukcemi o údajných přestupech, licencích, apod výrazně kazí své renomé a nenaplňuje ambice o profesionálním listu)

Příprava

Poprvé se hráči sejdou 16. června a sehrají přátelský zápas v Roudnici v rámci oslav výročí založení tamního klubu. Ostrá příprava odstartuje o den později. Na soustředění ve Francii se jedná o utkání s mistrovským Lyonem na 10.7., jisté jsou zápasy 13.7. s Nantes, 14.7 s Brestem, 16.7. s Le Havrem a 20.7. s Auxerre.