Bohemians hrají v úterý čtvrtfinále MOL Cupu

V bitvě o semifinále se Bohemka utká s Hradcem Králové. 

Bohemians hrají v úterý čtvrtfinále MOL Cupu

Sobotní výhrou povzbuzení Bohemians se hned v nedělním dopoledni sešli k tréninku, neboť další utkání na sebe nenechá dlouho čekat. V úterý odpoledne totiž svěřence trenéra Luďka Klusáčka čeká další složitá mise. Tou je čtvrtfinálový souboj s Hradcem Králové, který bude odehrán na stadionu v Mladé Boleslavi. Do města automobilů se Klokani v probíhajícím ročníku vydají už potřetí. V úvodním ligovém kole nejprve remizovali právě s Hradcem Králové (1:1), který v Lokotrans aréně hraje svá domácí utkání. V říjnu zavítala Bohemka do Mladé Boleslavi přímo v roli soupeře Středočechů, ale body si neodvezla (1:4). 

Ale zpět ke čtvrtfinále. Bohemka je v této fázi soutěže počtvrté v historii samostatného českého poháru, zároveň také potřetí za posledních pět let. V roce 2017 Zelenobílí nakonec nezvládli penaltový rozstřel s Mladou Boleslaví. Toto utkání bylo zároveň posledním trenéra Miroslava Koubka na lavičce Bohemians, který v úterý půjde usilovat o postup jako hlavní kouč Votroků. Před necelými třemi lety už Klokani domácí čtvrtfinále zvládli a po trefě Antonína Vaníčka postoupili přes Olomouc (1:0) do semifinále. Před branami finále už jejich cesta bohužel skončila.

Votroci letošní cestu v MOL Cupu zahájili klidnou výhrou v Březové (2:0), na níž navázali ještě pohodlnějším vítězstvím v Zápech (4:0). Osmifinálový los poslal Východočechy až do Vítkovic, kde se v třaskavé bitvě utkali s domácím Baníkem Ostrava. Letošního ligový nováček se ani v obměněné sestavě oproti ligovým zápasům nezalekl a odvezl si postup po těsné výhře (2:1). V těchto třech zápasech se celkem pětkrát trefil Erik Prekop.

Hradec Králové - Bohemians 1:1 (1:0)
Hradec Králové - Bohemians 1:1 (1:0)
Jak už bylo zmíněno, tak jistými semifinalisty jsou Sparta a Slovácko. Z kvarteta Hradec Králové, Bohemians, Jablonec a Mladá Boleslav vzejdou jejich soupeři. Ze všech týmů se právě Klokani můžou pyšnit nejlepším útokem a obranou v probíhajícím ročníku MOL Cupu. Gólů totiž Zelenobílí nastříleli už jedenáct a ani jeden doposud neinkasovali. Dvě čistá konta vychytal Hugo Jan Bačkovský (Prostějov, Jihlava) a jedno Patrik Le Giang (Baník Sokolov).

Čtvrtfinálové utkání hrají Bohemians v úterý od 16 hodin v Mladé Boleslavi. Hlavním sudím bude Tomáš Klíma a jeho asistenty Jaroslav Kubr s Jiřím Křížem. Průběh utkání sledujte na našich sociálních sítích. Náš hlavní partner sázková kancelář Fortuna vypsala na utkání kurzy 2,07 na postup Bohemians a 1,67 na postup Hradce Králové. Kompletní kurzovou nabídku najdete na www.ifortuna.cz. Zaregistrujte se ještě dnes s unikátním kódem BOHEMKA1300 a získejte mimořádně navýšený vstupní bonus až 1 300 Kč. Více informací ZDE.