Puškáč: Technické řešení mi přišlo nejlepší

Čtvrtfinálový duel s Hradcem Králové komentuje David Puškáč.

Puškáč: Technické řešení mi přišlo nejlepší

Forvard David Puškáč dlouho platil za jediného střelce čtvrtfinále, než srovnal stav v nastavení Prekop. Útočník Bohemians hodnotil průběh utkání, vstřelenou branku i spolupráci v ofenzivě.

Úvod utkání se nám vydařil. Vsadili jsme na recept, který nám vyšel proti Zlínu?
Ověřili jsme si něco, co nám funguje. Za vítězstvím i postupem jsme chtěli jít sebevědomě. Vstup byl opravdu výborný, přesně takhle jsme si ho představovali. Prvních třicet minut se nám povedlo, ovšem poté nás Hradec dostal pod tlak. Během druhého poločasu se zvyšoval a bohužel nakonec z něj vyústila smolná branka deset vteřin před koncem.

Tvůj gól vypadal jednoduše, nicméně brankář byl hodně blízko...
Dobíhal jsem střelu a viděl, že byl gólman Vízek na zemi. Bylo pro něho dost složité, aby se rychle postavil na nohy a ještě stihl skočit na druhou stranu. Počítal jsem s tím, že bude chtít vykrýt alespoň spodní část branky a chtěl zakončit někam nahoru. Technické řešení mi připadalo jako nejvhodnější.

Od nějaké třicáté minuty ses dostával i ty dost nízko. Hradec sice šance neměl, ale nepouštěl nás z vlastní poloviny...
Bohužel jsme spadli dost hluboko. Tlak spěl k odměně v podobě vyrovnávací branky. Měli tři hráče vzadu, k nimž se přidávali jeden až dva středoví hráči, čímž nás přečíslovali. Při našem hlubším postavení jsme měli prostor před šestnáctkou zabezpečený, ale nezískávali jsme míč. De facto jsme se víceméně celý zápas bránili.

V tomto rozestavení jsi vedle sebe neměl typického útočníka, ale dva záložníky ze stran...
Vždycky záleží i na soupeři. Dle jeho hry se i odvíjí to, jak se nám daří. Hradec hrál na tři stopery, a tak jsme chtěli mít tři hráče nahoře, aby vycházel jeden na jednoho. K obrannému triu se přidával jeden střeďák a bylo dost složité se posouvat, zejména pro Petra Hronka s Michalem Beranem. Hraje se mi dobře ovšem jak s nimi, tak třeba i Chramem. Musíme z toho ovšem více profitovat.

Hradec Králové - Bohemians 2:1pp (0:1)
Hradec Králové - Bohemians 2:1pp (0:1)
Scházela nám ve druhém poločase spíše kvalita, nebo síly?
Hradec hrál rovněž v sobotu své ligové utkání, takže z tohoto pohledu byli v podobném stavu. Spíš si myslím, že oni na nás našli nějaký recept. Vytvořili si tlak, který vedl ke gólu. My se z něj nedokázali dostat. Je škoda, že David Bartek neproměnil šanci na začátku prodloužení. Případný gól by nám extrémně pomohl.

Co udělá tato porážko s atmosférou před derby na Slavii?
Sami cítíme, že poslední zápasy zkrátka nejsou dobré. Ukázali jsme si, že umíme soupeře předčit. Musíme ale udržet tempo po celou dobu utkání. Derby se Slavií je pokaždé specifické a hezké. Musíme do něj jít sebevědomě. Co se stalo v poháru je smutnou realitou, ale teď už s tím nic neuděláme. Jedeme dál!