Bohemka po boji na body z Edenu nedosáhla

Klokani se domácího lídra nezalekli, ovšem nakonec v bitvě o Vršovice padli.

Bohemka po boji na body z Edenu nedosáhla

Do Vršovického derby udělali trenéři několik změn. Do stoperského tria se vedle stálic Köstla s Bederkou postavil Křapka. Debut v dresu Bohemians si ve středu hřiště připsal Mareček, který měl po boku zkušeného Jindřiška. Kapitán Klokanů tak nastoupil do 295. ligového utkání za Bohemians, čímž se v tabulce startů osamostatnil na prvním místě. Na halfbecích tradičně nastoupili Dostál s Kovaříkem a forvarda Puškáče podporovali Hronek s Květem.

Klokani měli brzy k dispozici standardní situaci. Květův centr doletěl ke Köstlovi, ten ho vrátil hlavou "do ohně." K míči už se tlačil Hronek, rychlejší byl ale brankář Kolář, který balon sebral. Domácí chtěl rovněž hrozit. Úvodním náznakům příležitostí ve dvou případech předcházelo ofsajdové postavení. První vážnější zakončení Slavie měl na svědomí Plavšič. Ráně srbského záložníka se postavil Mareček a zablokoval ji. První velkou šanci viděli diváci v Edenu po patnácti minutách hry. Na pravé straně se ofsajdu vyhnul Plavšič. Využil času a prostoru, kdy proti němu žádný z hráčů Bohemky nevystoupil, jemným obloučkem našel na zadní tyči Olayinku. Nigerijský záložník se do centru položil akrobaticky a naštěstí pro Bohemians nezamířil mezi tři tyče.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
V ofenzivě si znovu slovo vzala Bohemka. Nejprve Hronek před šestnáctkou vybojoval balon pro Květa. Střední záložník Klokanů se příliš nerozpakoval a z dvaceti metrů tvrdě vypálil. Brankář Kolář ránu dokázal zneškodnit. Vzápětí byl Květ v akci znovu. Jindřišek skvěle u pravé postranní čáry vystihl záměr Oscara a obral ho o míč. Kapitán Klokanů pokračoval v pohybu, nahrál na hranici velkého vápna právě Květovi, který si připravil balon na levačku a jeho projektil prolétl kolem levé tyče o pár decimetrů. Zahanbit se nechtěli nechat ani domácí střelci. Ševčík si přichystal balon deset metrů za velkým vápnem, s pumelicí si brankář Valeš poradil. V závěru prvního dějství se Klokanům naskytla velká šance. Květ od brankové čáry přihrál pod sebe Marečkovi k penaltovému puntíku. Debutant v dresu Bohemians si ještě míč chtěl připravit do lepší střelecké pozice, což se mu vymstilo. Rychle k němu přispěchal bránící hráč Slavie, v souboji se s Marečkem střetl a odvrátil nebezpečí. Situaci zkoumali i videorozhodčí. Pro nařízení pokutového kopu se ale nerozhodli.

Z další šance se chvilku před poločasovou pauzou prosadila Slavia. Na rohu velkého vápna se balonu zmocnil nizozemský obránce Bah, poslal ho před Valeše, kde se k němu protlačil Olayinka a na malém vápně pravou nohou vstřelil první branku Vršovického derby. Navázat na svého spoluhráče mohl Samek. Technický obstřel mladého středopolaře prolétl kolem pravé tyče branky Zelenobílých. I přes aktivní výkon a několik zajímavých příležitostí odešla Bohemka do kabin s jednobrankovým mankem.

Druhé dějství mohlo mít pro Bohemians snový začátek. Květův ostrý centr od rohového praporku se snesl na hlavu Puškáče. Forvard Bohemians se do něj nádherně hlavou položil, bohužel radost Klokanům nedopřál brankář Kolář, když reflexivně nohou vykopl hlavičku mířící do sítě. I tentokrát mohlo dojít na obligátní nedáš - dostaneš. Po chvilce šel sám na branku Tecl, ale Valeš ránu na přední tyč vytěsnil a následnou dorážku domácího útočníka srazil na rohový kop Bederka.

Slavia - Bohemians
Slavia - Bohemians
Šancí ve druhém poločase ubylo. Domácí Slavia jen ostřelovala branku střeženou Valešem. Zkušený brankář mohl dlouhou dobu zůstat relativně v klidu. Zelenobílí nadále měli naději na bodový zisk z Edenu a svoji šanci chtěli využít naplno. V ofenzivě se dostal k zakončení jen Köstl. Hlavičku stopera Klokanů skryl v náruči Kolář. Videorozhodčí se dostal do akce ještě v závěru duelu. Traorého ránu zpoza šestnáctky brankář Klokanů pouze vyrazil. S dorážkou přispěchal Madsen. Strážce branky Valeš ji ještě dokázal ztlumit, ale míč se dokutálel do malého vápna, kam doběhl Traoré a střelou do prázdné branky podruhé rozjásal Eden. Ještě než sudí Machálek dal pokyn k rozehrávce, konzultoval situaci s kolegy u videa. Konečný verdikt udržel Bohemians ve hře o body. Při "gólové" akci se zapojil do hry také Fila, ovšem z ofsajdového postavení. Vedení Slavie bylo nadále jen jednobrankové.

Bojující Bohemka na něm bohužel už nic nezměnila. Z těsného vítězství ve Vršovickém derby se radovala Slavia. Záznam tiskové konference s trenérem Klusáčkem si můžete přehrát pod článkem.

Bohemka TV