Klokani se zítra utkají se Sigmou

Utkání na Andrově stadionu začne v sobotu v 15 hodin.

Klokani se zítra utkají se Sigmou

První březnový víkend už je za dveřmi, což znamená, že se blíží i další prvoligové utkání Bohemians. Los je tentokrát zavede na Hanou, kde se utkají s domácí Sigmou Olomouc. V tabulce dělí oba týmy pětibodový rozestup. Proti Klokanům nastoupí Hanáci do druhého domácího utkání po sobě. V neděli na Andrův stadion dorazily Teplice, které si odvezly bod za bezbrankovou remízu.

Už potřetí se bude moci útočník Mojmír Chytil v rámci této sezony představit proti Bohemians. Na podzim totiž hostoval v Pardubicích a zasáhl do obou duelů. Úspěšné pro něj byly i z pohledu statistik, neboť v každém z nich skóroval. Pro jarní část se vrátil už zpět "domů". Velký comeback se udál v případě jiného hráče Sigmy, a to Jana Navrátila. Přerovský rodák ligovou kariéru zahájil právě na Hané v roce 2009. Shodou okolností debutoval právě proti Bohemians (1:1). Jeho první angažmá na Andrově stadionu trvalo sedm let. Letos v zimě se po pěti a půl letech na Hanou vrátil ze Slovácka.

Stabilní součástí základní jedenáctky už je dnes devatenáctiletý záložník Kryštof Daněk. Člen reprezentačního výběru do 21 let vede týmovou tabulku úspěšnosti v soubojích jeden na jednoho. Už v minulé sezoně v dresu Brna platil za hlavní útočnou zbraň současného lídra druhé ligy jiný hráč Sigmy. Antonín Růsek, který v létě zamířil právě na Hanou, kde na osobní produktivitu navázal. Z gólu se radoval pětkrát a další dvě branky připravil pro spoluhráče.

Náladu v kabině před odjezdem na Hanou přiblížil asistent trenéra Jaroslav Veselý: "Není optimální, neboť nás poslední výsledky nijak nepotěšily. Z kluků ale cítím odhodlání a touhu nezdary odčinit. Nyní jsme v situaci, kdy nemůžeme koukat, jaký soupeř proti nám stojí a kam jedeme. Potřebujeme bodovat s kýmkoliv, a to bez ohledu na postavení v tabulce. Věřím, že stále držíme situaci ve svých rukách a není jen šance na lepší umístění, nýbrž i dostat se do prostřední skupiny."

Olomouc odehraje druhé domácí utkání během dvou ligových kol: "Vždycky se říká, že zvládnout dva domácí zápasy za sebou je hrozně těžké. Olomouc v prvním získala pouze bod, což se dá považovat za neúspěch, který může způsobit v týmu určitou míru nervozity. Po herní stránce se ovšem ze strany Hanáků jednalo o povedené utkání. Pokud by vyhráli třeba 5:0, nikdo by se nemohl divit, jenže v souboji s brankářem Grigarem neuspěli. Pomalu se jim přibližuje spodek tabulky. Týmy od šestého místa dolů hrají nejen o první skupinu. Od barážových pozic je totiž dělí pouze nějakých sedm bodů. Všechny týmy z těchto míst v tabulce nemůžou být klidné."

Utkání Teplic na Hané může být pro Bohemians malou nápovědou: "Ten zápas je pro nás inspirativní i z toho důvodu, že hrajeme stejné rozestavení. V úvodu utkání měly Teplice dobrý úsek, kdy si domácí nevěděli rady s presinkem a nemohli hráče ze Stínadel obrat o míč. Tudíž pro nás je to určitě dobrý studijní materiál."

V kádru z Hané dostávají dlouhodobě příležitost odchovanci a na ligových trávnících se tým prezentuje kombinačním pojetím hry: "Rozhodně nechceme, aby se zápas odehrával podobně jako ten Sigmy s Teplicemi. Chceme hrát aktivně. Defenziva je jedna věc. Na jaře moc branek nedostáváme a funguje nám poměrně dobře. Druhý gól s Ostravou padl až v početní nevýhodě a my už hráli vabank. Náš problém je v tom, že moc gólů nedáváme. Musíme být daleko víc produktivnější. Dlouhodobým střelcem nedisponujeme, a proto se o góly musíme podělit. Zároveň je i důležité, abychom si dokázali pomoc standardními situacemi."

HLASY Z KABINY
"Nečekám nic lehkého. Olomouc je tým, který je v naší blízkosti. Navíc se nám venku moc nedaří, ale věřím v to, že to zítra zlomíme. Určitě bude lepší hřiště, takže i fotbalově by to pro nás mělo být lepší. Musíme si jako tým vytvořit tlak na útočné polovině a v postranních kombinacích se dostat k centru, abychom dostali míč do vápna a byli nebezpeční. To se nám v posledních zápasech moc nedařilo," vidí zítřejší duel forvard David Puškáč.

"Očekávám z naší strany správný a zodpovědný přístup, protože to bude hlavně o nás. S Olomoucí hrát umíme, to jsme si už několikrát potvrdili. Sice je to fráze, ale každý zápas je jiný. Věřím, že vstoupíme do utkání dobře. Musíme ho zvládnout. Očekávám důrazný zápas na dobrém hřišti, takže se můžeme pokoušet o dobrý fotbal. Když budeme pevní vzadu a kvalitní vpředu, tak můžeme vyhrát," řekl stoper Daniel Köstl, který si v podzimním utkání proti Sigmě připsal první ligový gól kariéry. "Budu rád, když dá zítra gól kdokoliv. Když ho dám já, zlobit se nebudu, ale klidně ať vyhrajeme 1:0 gólem kohokoliv a jedeme domů," dodal s dobrou náladou.