Výstavní trefou rozhodl o výhře B týmu Zeman

Utkání dvou tabulkových sousedů přineslo vyrovnaný průběh a vítězný gól Bohemians.

Výstavní trefou rozhodl o výhře B týmu Zeman

Branku Bohemians hájil i ve třetím utkání gólman Soukup. V obraně byli Lehovec, Filip Dostál, Patrik Vala a na levém kraji David Bartek. Střed záložní řady znovu obsadili Farkaš s Marešem a na krajích nastoupili Denis Vala a Zeman. V útoku Ugwa doplnil Marhoul.

Úvod utkání opticky patřil hostujícímu Liberci, ale šanci z aktivity hosté nevytěžili. Až po dvaceti minutách napřáhl hostující kapitán Polyák za šestnáctkou ke střele, ale Soukup si se štiplavou ránou nadvakrát poradil. Střelecké štěstí zkoušel Zeman. Jeho razantní projektil z pětadvaceti metrů nakonec jen o malý kousek minul branku Liberce. Po vyrovnaném prvním dějství zamířily týmy do kabin za bezgólového stavu.

Druhý poločas přinesl více zajímavých situací. Po levé straně uháněl s balonem Kytka, avšak přízemním pokusem orazítkoval pravou tyč. Na opačné straně střílel opět Zeman, s jeho střelou si brankář Plešl poradil. Velká příležitost se naskytla hostům. Přízemní centr Kytky se snesl před branku k Vyčítalovi, jenž nedokázal balon dostat do sítě a obrana Bohemky dokázala míč odvrátit. Před závěrečnou dvacetiminutovkou přišly ještě dvě šance Slovanu.

Nejprve z levé strany přihrával pod sebe Šulc, do míče se na penaltovém puntíku opřel Králíček, jenomže skělý Soukup prudkou ránu zvládl fantasticky pod břevnem vytěsnit na rohový kop. Ten sice Klokani odvrátili, jenže akce pokračovala. Vyčítal jemným obloučkem z pravé strany odcentroval na Winklera a pravý bek Slovanu se do míče položil efektně, na brankové čáře se znovu skvělým zásahem vyznamenal Soukup a udržel bezbrankový stav.

V ofenzivě se připomněli Zelenobílí. Do centru Bartka se na malém vápně položil hlavou Lehovec. Proti němu vytáhl skvělý zákrok gólman Liberce, když reflexivně na brankové čáře vytěsnil míč na rohový kop. Záhy přilétl před branku prudký centr, na který bohužel o kousek nedosáhl skluzující Marhoul.


Na hře obou týmů bylo znát, že jde o hodně. V závěru se hra přelévala ze strany na stranu a Klokani se nakonec dočkali sladkého konce. Prodloužený míč Bartkem si na hranici šestnáctky zpracoval Zeman, ladně se obtočil kolem protihráče a výstavní trefou do šibenice rozjásal Klokany.

Zelenobílí ustáli bez úhony na zdraví i závěrečnou snahu Liberce o srovnání. Po konečném hvizdu sudího Rejžka mohli slavit veledůležité vítězství.