Na závěr víkendu zamíří Bohemka do Karviné

Trenér Jaroslav Veselý povede Klokany poprvé v roli hlavního trenéra.

Na závěr víkendu zamíří Bohemka do Karviné

Reprezentační přestávka se nachýlila ke svému konci, reprezentanti ligových klubů se vrátili zpět do tréninkového procesu pod dohled svých trenérů. V sobotu se znovu roztáhla opona profesionálních soutěží a rozehrál se čtyřkolový ligový finiš základní části FORTUNA:LIGY, na který poté naváže nadstavba. Takový je program pro následující dva měsíce. Nyní konkrétně k Bohemians, u nichž proběhla hned na začátku reprezentační pauzy trenérská změna. Hlavní trenér Jaroslav Veselý už v neděli povede Klokany do bitvy v Karviné. Aktuálně poslední tým prvoligového pelotonu vykřesal jiskřičku naděje, aby se ode dna odpoutal. Naposledy totiž zvítězil v derby na hřišti Ostravy (3:1) a o malý kousek stáhl náskok svých nejbližších konkurentů.

V zimní pauze Karviná výrazně proměnila svůj kádr pro boj o záchranu. Odešli obránci Antonín Křapka, Eduardo Santos a Martin Šindelář. Očekávání nenaplnil Aleš Nešický, a tak zamířil na hostování do druholigového Třince. Naopak z týmu ostravského rivala mohl kouč Páník přivítat záložníky Adama Jánoše s Ondřejem Chvějou. Brankářský post posílil Pavol Bajza a defenzivu Davit Kobouri. Z olomoucké Hané dorazil Radek Látal, z Opavy poté Lukáš Holík a po angažmá v druholigové Příbrami i šikovný záložník Filip Zorvan. Poslední posila dorazila na oplátku z Plzně, neboť právě na západ Čech zamířil stoper Eduardo Santos. Viktoria pro změnu půjčila na opačný konec republiky středopolaře Modoua N'diayeho.

Nový hlavní kouč Jaroslav Veselý neopomenul poslední úspěch Karviné: "Myslím, že z pohledu Karviné je naše vzájemné utkání jednou z posledních nadějí, aby se přitáhla k místům, která je neposílají automaticky o patro níž. Krom Ostravy dokázali vyhrát i na Slavii. Jejich jarní výsledky budí respekt. Rozhodně nejedeme na hřiště někoho odepsaného."

Plzeň - Bohemians 1:1 (1:1)
Plzeň - Bohemians 1:1 (1:1)
Klokani mají se záchranářskými bitvami na stadionu Karviné úspěšné zkušenosti. V sezoně 2018/2019 hned dvakárt vezli ze Slezska tři body: "Nejde na to úplně spoléhat. Samozřejmě každý tým má svá místa, kde se mu daří více a jinde zase méně. Musíme podat kvalitní týmový výkon a věřit ve vlastní síly."

Čtyřiačtyřicetiletého kouče po dvou týdnech trénování s Klokany v roli hlavního trenéra čeká první ligový duel: "Zkoušeli jsme si některé věci v různých rozestaveních a zaměřili se na organizaci hry s ofenzivou. Nejednalo se ovšem o něco nového, co by hráči neznali. Věnovali jsme i skladbě týmu, aby se nám vrátili někteří hráči z marodky. Uvidíme, jak na tom z hlediska zdravotního stavu vůbec budeme. Všichni ale nejsou stoprocentně připravení, aby mohli nastoupit v základní sestavě."

Pokud vám různé důvody nedovolí vyjet až k hranicím České republiky s Polskem, máme pro vás náhradní program. Můžete totiž vyrazit za hranice Prahy, když se B tým v Uhříněvsi ve druhém domácím utkání po sobě utká se Zbuzany. Výkop je tradičně v 10:15 a permanentkáři mají po předložení svého průkazu vstup zdarma. Ostatní fanoušci si vstupenku můžou na místě zakoupit za 50 Kč.