Skupinu o záchranu zahájí Klokani v Teplicích

V sobotním podvečeru odstartuje očekávané FINÁLE FORTUNA:LIGY. 

Skupinu o záchranu zahájí Klokani v Teplicích

Jsou to jen dva dny zpět, co skončila základní část ligy. Na ohlížení ovšem není čas, protože nadstavbová část startuje už o víkendu. Celé FINÁLE FORTUNA:LIGY rozehrají bitvy ve Skupině o záchranu, v níž jsou i Bohemians. Svěřenci trenéra Jaroslava Veselého se v sobotním podvečeru postaví Teplicím mezi žlutomodrými tribunami stadionu Na Stínadlech. Právě zde Klokani zahajovali jarní část, ale vstup se jim nevydařil, když padli nejtěsnějším rozdílem (0:1). Tehdy tým okolo Tomáše Grigara odstartoval tažení za záchranou a první úkol se zdá být splněný. Skláři nakonec opustili barážové pozice. V nesmírně vyrovnané tabulce si žádný z týmů nemůže být jistý ničím. Ačkoliv jsou Bohemians o dvě příčky za Teplicemi, jejich ztráta je pouze jednobodová.

Svěřenci kouče Jiřího Jarošíka se nakonec stali pátým nejlepším týmem jarní části. Celkem nasbírali pět výher, jednu remízu a pět porážek. K tomu jim stačilo nastřílet deset gólů. Hned čtyřikrát se Severočeši radovali v Ostravě a s plným bodovým ziskem odjeli ještě z Liberce. V domácím prostředí se z kabiny ozýval vítězný pokřik dle pověstného režiséra Eduarda Poustky po zápasech s Bohemians, Karvinou a Českými Budějovicemi.

Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
Asistent trenéra Ivan Hašek se při přípravě na zápas ohlédl i na jarní vzájemný duel: "Utkání se bude hodně podobat tomu, které jsme sehráli v únoru. Čeká nás bojovný zápas a jedním z rozhodujících faktorů budou standardní situace. To se nám tehdy stalo osudným, když jsme právě z ní inkasovali a prohráli. Musíme se z toho ponaučit a být více zodpovědní."

Klokany v nadstavbě čeká i těžká psychická bitva: "Pod určitým tlakem se nacházíme už delší dobu. Ten ale k fotbalu rovněž patří, stejně jako jiné věci. Musíme se s ním vyrovnat, a naopak se naučit ho využít k lepším výkonům."

Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
Teplice - Bohemians 1:0 (1:0)
V duelu s Hradcem sahali Zelenobílí po třech bodech: "Věřím, že naše výkony budou ještě lepší a konečně je také dokážeme korunovat maximálním bodovým ziskem. Především o něj ve fotbale jde, zejména v situaci, ve které se teď nacházíme."

Bohemians se zatím nezbavili ani početné marodky: "Někteří hráči se už zapojují do tréninkového procesu. Jiní nastupují i se zdravotními potížemi. Po tomto utkání budeme mít před sebou dlouhý týden. Doufám, že nám pomůže i v tom ohledu, že se dáme do pořádku a ve zbytku té nadstavbové části budeme moci na hřiště vždy poslat jen to nejsilnější, co máme."

Do Teplic o víkendu nevyrazí pouze prvoligový tým Klokanů. V neděli na dálnici D8 můžete potkat autobus Klokanů znovu, protože v dopoledních hodinách se proti Teplicím postaví i B tým Bohemians. Svěřenci trenéra Dalibora Slezáka zahájí své utkání v 11 hodin na hřišti v Dubí.