Bederka: Tato remíza je jednoznačně ztrátou

Utkání v Teplicích zhodnotil obránce Jiří Bederka.

Bederka: Tato remíza je jednoznačně ztrátou

V Teplicích se po zranění vrátil do základní sestavy Jiří Bederka. Obránce Klokanů mluvil o taktickém plánu Bohemians, první inkasované brance a teplickému tlaku v závěru utkání.

Jaké jsou tvé pocity bezprostředně po utkání?
Jsem zklamaný, protože jsme měli utkání dobře rozehrané a dvakrát se nám povedlo jít do vedení. Podobně jako v předchozích zápasech jsme si nechali dát hodně laciné branky. Nešlo o nějaké vytvořené akce. Naše chyby se každý zápas opakují. Tahle je remíza je pro nás jednoznačně ztrátou.

Hlavně v prvním poločase jsme Teplicím nedovolili vůbec nic. V čem spočíval náš recept na ně?
Chtěli jsme, aby získali nějaký pocit, že jsou na míči. Jakmile si dali těžší přihrávku, či byli čelem k vlastní brance, chtěli jsme je zapresovat a vytvořit na ně tlak. Oni z toho dělali chyby, ale bohužel se nám nepovedlo dohrát více akcí. Měli jsme i velkou šanci zvýšit na 3:1, ale nedali jsme. Pokud by se nám povedlo skórovat, asi by se zápas zlomil a už bychom ho zvládli dohrát do vítězného konce.Takhle cítili domácí pořád šanci, protože rozdíl byl stále pouze jednogólový. K naší smůle dokázaly Teplice vyrovnat.

Čekali jsme na teplické chyby?
Koukali jsme se na ně a vypadají, že hrají sebevědomě, ačkoliv ztrátám v rozehrávce se nevyhnou, a to opakovaně. Najdeme je v každém utkání. Snažili jsme se vyčkat na ideální moment a načapat je, když nemají něco pod kontrolou. Vcelku se nám plán dařil, jenže jsme nedohráli víc akcí do zakončení.

Při prvním gólu vyplaval na šestnáctce Trubač úplně sám...
Přesně si teď nevybavím, jak to tam bylo poskládané. Musím se na to i sám podívat. Zavíral zadní tyč a musím říct, že to obstřelil celkem hezky. Přesně ale nevím, čí to byl hráč. Začalo to už na naší levé straně. Nechali jsme se snadno obejít a následoval lehký centr od lajny. V tom byl asi i problém, pak jen Trubač ukázal svoji šikovnost a míč uklidil do brány.

Po druhé vyrovnávací brance nás Teplice zatlačily...
Ten gól Vondráška se na nás podepsal i psychicky do dalších minut. Zatáhli jsme se, ale nevím, čím to bylo. Do vápna nám létaly centry, ale naštěstí se nám povedlo je odvracet a třetí branku jsme už nedostali. Šance domácí už neměli. Šlo spíš o určitou územní převahu, jíž jsme se dobře ubránili.

Nastoupil jsi po dlouhé době. Jaké to bylo naskočit do takhle důležitého utkání?
Samozřejmě vím, o co teď všichni hrajeme, ale snažil jsem se zápas takhle nevnímat. Chtěl jsem podat co nejlepší výkon, pomoci týmu a oplatit trenérovi jeho důvěru ve mě. Bohužel ale zápas nebyl vítězný.