V neděli poprvé v nadstavbě doma

Do Ďolíčku přijedou na prvního května Pardubice.

V neděli poprvé v nadstavbě doma

Druhé kolo nadstavbové části nastává na přelomu dubna a května. V případě Klokanů se může jednat o utkání, které bude rozhodovat o jejich konečném osudu. Ve Skupině o záchranu hrají totiž doma pouze dvakrát. V prvním duelu přivezli bod z Teplic a vzhledem k ostatním výsledkům je jasné, že vítěz sobotního duelu bude mít minimálně dvojnásobnou radost z úspěchu. V Ďolíčku dojde, v této sezoně již potřetí, na souboj dvou domácích týmů. Administrativním domácím týmem je Bohemka, která bude chtít oplatit svému hostu z Pardubic dvě porážky ze základní části. Zejména ta prosincová, kdy Klokani rovněž byli domácím týmem, nahlodala sebevědomí a dokumentovala kompletní podzimní část v podání Bohemians. Partnerem nedělního utkání je Auto Jarov. 

Základní část se v podání těchto dvou týmů proměnila, s nadsázkou řečeno, i v soutěž, kdo zakončí základní část s horší obranou. Nakonec tento minisouboj "vyhrály" Pardubice, které inkasovaly celkem šedesát sedm gólů. Výrazné zlepšení přišlo během jara na straně Bohemky, jež inkasovala pouze dvanáctkrát a dle této statistiky byla na jaře sedmým nejlepším ligovým týmem. Poslední příčka naopak patřila Pardubicím s šestadvaceti inkasovanými brankami.

Bohemians - Pardubice 1:2 (0:1)
Bohemians - Pardubice 1:2 (0:1)
Vzhledem ke shodnému počtu bodů by se utkání mohlo jevit jako rozhodující. Svůj pohled na věc poskytl i asistent trenéra Ivan Hašek: "Pro nás jsou rozhodující teď všechny zápasy. Není už kam couvnout a do všeho musíme jít naprosto stoprocentně. To platí i o utkání s Pardubicemi, které navíc hrajeme doma."

Klokani letos již dvakrát s Pardubicemi padli: "Pardubice mají svůj zajetý herní styl. Hrají jednoduše nahoru a dokáží se opírat o standardní situace. Když se zpětně na dvě letošní vzájemná utkání podívám, tak jsme paradoxně pokaždé měli více ze hry a byli v tom souboji lepší. Bohužel soupeř dokázal potrestat naše chyby, díky čemuž nakonec vítězil. Přesně z toho se musíme ponaučit a takové šance jim nedarovat."

Bohemians - Pardubice 1:2 (0:1)
Bohemians - Pardubice 1:2 (0:1)
Z posledního utkání v Teplicích odstoupil Michal Beran: "Bery je připravený nastoupit do hry. Navíc na podzim v Pardubicích působil. Věřím, že má o motivaci postaráno."

První květnovou neděli můžete proměnit i ve fotbalovou. Už v dopoledních hodinách se totiž B tým postaví týmy z předku tabulky České fotbalové ligy, jímž jsou Brozany. Utkání se hraje v Uhříněvsi od 10:15. Permanentkáři mají vstup zdarma, ostatní se do areálu dostanou za 50 Kč.