Chramosta: Hlavní cíl jsme nesplnili

Nedělní duel s Pardubicemi zhodnotil Jan Chramosta.

Chramosta: Hlavní cíl jsme nesplnili

V nedělním utkání se Jan Chramosta několikrát dostal do zakončení. Z branky se bohužel neradoval. V rozhovoru mluvil také o rozdílných poločasech, příležitostech a aktuálním rozpoložení.

Ani napotřetí jsme Pardubice neporazili. Jak se takové utkání dá zhodnotit?
Velice špatně, protože jsme ho nezvládli. Hlavním cílem bylo vítězství, což jsme nedokázali splnit. Fanoušci nás přišli v hojném počtu podpořit. O to více mě mrzí, že jsme nemohli společně oslavit vítězství.

Začali jsme dobře, ale soupeř skóroval z úplně první situace před naší brankou...
Chtěli jsme na ně vlétnout a ukázat jim, kdo je v Ďolíčku skutečně doma. V úvodu se nám to i podařilo. Vytvořili jsme si tlak, měli rohy, auty a hosté odvraceli naše útoky z vlastní šestnáctky. Pak ale přišel dlouhý odkop, který byl tečován a následoval roh. Ten se pro nás stal osudným, protože jsme z něj inkasovali. Pardubice udělaly dobrý blok a my si špatně pokryli prostory ve vlastní šestnáctce. Soupeř rázem vedl, což byl přesně scénář, který jsme nechtěli dopustit.

Dostal nás gól ještě do větší křeče?
Bohužel je tohle pravda. První poločas nám vůbec nevyšel. Gól s námi zatřásl na můj vkus až moc. Nedařilo se nám dostat do nějaké dobré kombinace a chyběl nám klid na míči. Naštěstí během této nepovedené pasáže jsme neinkasovali podruhé a do kabin šli s vědomím, že ztrácíme "jen" jeden gól.

Po přestávce ses dostal do dvou šancí, ale pokaždé jsi zakončoval z úhlu. Šlo vymyslet zakončení ještě lépe?
Souvisí to i s naším výkonem ve druhém poločase. Byl už lepší, dostávali jsme se do šancí a měli před brankou spoustu závarů. Gól asi visel na vlásku, jenže nic jsme do branky nedotlačili. Pokud nedáme gól, nemůžeme vyhrát. Vždycky jde samozřejmě něco udělat lépe, aby z šance padla branka. Možná jsem neměl někdy přímo zakončovat, ale nastřelit balon před bránu. Když si ty situace teď promítnu, tak jsem před brankou nikoho neviděl. Snažil jsem se rvát míč do brány a prostřelit vše, abychom dali gól.

Bohemians - Pardubice 0:1 (0:1)
Bohemians - Pardubice 0:1 (0:1)
Dvakrát jsme trefili tyč. Jednou se balon brankáři Pardubic nevědomky odrazil za brankovou čáru. Lepí se na nás i smůla?
Různé faktory se teď prolínají a jsou mezi sebou propojeny. Série bez vítězství je strašně dlouhá. I když si říkáme, že na ni nebudeme myslet, tak v hlavách to prostě máme. Všichni chceme tu neúspěšnou šňůru zlomit. Přemíra snahy je pro nás možná až kontraproduktivní. V některých situacích chyběl opravdu jen kousek, aby padl gól. Musíme ale nadále makat a věřit, že se nám povede to zlomit.

Jsou teď zápasy mnohem více o hlavě, než fotbalovém umu?
Dostali jsme se do nechtěné situace, v níž jsou zápasy náročné. Po sérii nezdarů bylo ale takové vyústění asi nevyhnutelné. Tabulka je pořád vyrovnaná a bodové rozdíly jsou opravdu minimální. Každý může kohokoliv porazit. Do Zlína pojedeme pro tři body, abychom alespoň závěr sezony zachránili.