Další boj o záchranu čeká Klokany v úterý večer

Bohemians pojedou udělat další potřebný krok do Jablonce.

Další boj o záchranu čeká Klokany v úterý večer

Po sobotním vítězství ve Zlíně (4:1) opět Klokani oživili své naděje na záchranu prvoligové příslušnosti už po nadstavbové části. Druhý veledůležitý krok ale musí udělat v úterý večer. To je čeká utkání v Jablonci, který drží nejbližší mimobarážovou pozici, a to jen o pouhé dva body před Bohemians. V rámci Skupiny o záchranu jsou výsledky Severočechů úplně jiná písnička, vyjmou prvního klání, než tomu bylo během základní části. Právě po domácí porážce s Pardubicemi (0:1) došlo ke změně na jablonecké střídačce. Nový kouč Jiří Vágner zažil přímo snový start do těžké trenérské štace. Začal vítězstvím nad Karvinou, jíž tím pádem podepsal sestup do druhé ligy, a o víkendu se svými svěřenci uspěl i na hřišti Teplic (1:0). Před úterním duelem je situace v obou táborech jasná. Jablonec bude bojovat o definitivu záchrany prvoligové příslušnosti. Bohemians poté minimálně o naději, aby i v posledním kole mohli usilovat o únik z barážových míst.

Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Zelenobílí si na Moravě pomohli standardními situacemi, z nichž padly úvodní dvě branky. Celkem zaokrouhlili počet těchto vstřelených gólů na dvacet. Jablonec se tímto způsobem prosadil desetkrát. O podivuhodnosti aktuální sezony v podání Jablonce hovoří i statistiky. Severočeši podnikli doposud vůbec nejvíce útoků (3 405). Zároveň jsou ve srovnání všech ligových týmů dle držení míče na čtvrté pozici. I přes tuto převahu se musí "spokojit" jen se záchranářskými bitvami.

Asistent trenéra Ivan Hašek se vrátil ještě k poslednímu utkání ve Zlíně: "Vítězství je všude vítané a vždycky pomůže. Jinak tomu není ani u nás. Tři body nám pochopitelně pomůžou, ale neřeší nám zase nic převratného. Pořád jsme se nevymanili z barážových míst. Musíme bojovat dál!"

Jablonec pod vedením nového trenéra dvakrát zvítězil: "S příchodem nového trenéra dojde ve hře a projevu daného k týmu k určitým změnám. V těch dosavadních zápasech se jim podařilo zjednodušit přechodovou fázi. Získávají také více druhých míčů."

Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Jablonec - Bohemians 2:2 (0:1)
Trest za dvě žluté karty si odpyká Jan Vondra. Kvůli dohodě klubů nemůže nastoupit útočník Jan Chramosta: "Oba dva nám rozhodně chybět budou. Odehráli poslední zápasy velmi slušně. Kádr máme široký a věříme, že v něm disponujeme takovými hráči, kteří je dokáží zastoupit."

Sobotní utkání přežili Klokani bez úhony na zdraví a chtějí na něj navázat: "Někteří kluci mají určité šrámy, ale v této situaci musíme takové věci překousnout a hrát. Všichni víme, o co nám jde a není čas na nějaké šetření se. Naše motivace je naprosto jasná. Můžeme skončit sezonu o týden dřív, oddychnout si, shodit ze sebe veškerý stres a soustředit se na příští sezonu."