Bohemians získali Licenci GOLD

Klub splnil podmínky nejvyšší licence na soutěžní ročník 2022/2023 bez připomínek.

Bohemians získali Licenci GOLD

V pondělí 16. května 2022 obdržel klub Bohemians Praha 1905 rozhodnutí Licenční komise FAČR o udělení Licence GOLD na soutěžní ročník 2022/2023. Klub podal žádost o udělení nejvyšší možné licence dle licenčního řádu a tato mu byla bez připomínek udělena 11. května 2022. Bohemka tak splnila všechny podmínky pro účast v profesionálních soutěžích pořádaných UEFA.

Co všechno takové licenční řízení obnáší pro Virtuální Ďolíček vysvětluje ředitel klubu Darek Jakubowicz: "Licence by se dala přirovnat k vysvědčení. Klub musí prokázat splnění všemožných parametrů, aby licenci dostal. A Bohemka dostala tu nejvyšší možnou. Mezi tyto parametry patří například prokázání bezdlužnosti, ekonomická situace klubu v předchozím období i výhled do budoucna. Musíme doložit také například splnění podmínek infrastruktury. Zjednodušeně řečeno, že Městský stadion Ďolíček splňuje z hlediska licenčního řádu všechny jeho podmínky."

Bezdlužnost prokazuje klub vůči státu a veřejným institucím, jako jsou finanční úřady, zdravotní pojišťovny, ČSSZ. Dále i vůči vlastním závazkům, tedy hráčům, členům týmu i zaměstnancům a ostatním klubům. Pokud by klub hráčům nevyplácel smluvní odměny, nemohl by žádnou licenci obdržet.

Ekonomická situace klubu je k licenčnímu řízení předkládána formou nezávislého auditu. Licence GOLD navíc vyžaduje, aby byl audit akciové společnosti proveden i za první polovinu aktuálně probíhající sezony k 31.12.2021.

"Administrativně jsme na ligu připraveni, teď to musíme zvládnout ještě sportovně na hřišti. Věříme, že s podporou fanoušků se v létě opět sejdeme na prvoligových zápasech Bohemky v Ďolíčku,"
uzavírá ředitel Bohemians.