Béčko padlo v Přepeřích nejtěsnějším rozdílem

Klokani v první půli pálili šance, po pauze Kouba zlikvidoval penaltu, ale rozhodl jediný gól domácích.

Béčko padlo v Přepeřích nejtěsnějším rozdílem

Předposlední výjezd sezony zavedl Klokany do Přepeř. Na hřišti třetího týmu tabulky nastoupil mezi třemi tyčemi Kouba. Ani na dalších postech se příliš změn oproti poslednímu duelu neudálo. V obraně znovu nastoupil zprava Lehovec, uprostřed Filip Dostál s Matějem Kadlecem, vlevo Jirsa. Uprostřed hřiště byl Mareš vedle kapitána Patrika Valy. Jeho bratr Denis zaujal levý kraj zálohy, na druhém nastoupil Havránek. Jediná změna, bohužel vynucená, přišla na pozici podhrotu, kde Hlinák nahradil zraněného Koutského. Post hrotového útočníka patřil Ugwovi.

Úvod duelu sice lépe zachytili domácí, jednalo se ale jen o optickou převahu. Na dostřel brance se přes pozornou defenzivu Přepeře nedostaly. Naopak to byli Zelenobílí, kdo po dvaceti minutách hry zahrozil. Patrik Vala si seskočil mezi stopery a dlouhým pasem našel Ugwa, který výborně v souboji přetlačil beka Kventsara. Nigerijský forvard postupoval s balonem k brance z pravé strany. Předložil ho pod sebe Hlinákovi do šestnáctky, avšak jeho křižný pokus dokázal zlikvidovat brankář Truksa. Záhy Přepeře odpověděly. Synek cpal míč před branku, kde zakončení Janošíka srazil na roh Lehovec. O exekuci se postaral Bulíř, když prudkým centrem přesně našel nabíhajícího Kventsara, proti prudké hlavičce se fantasticky vyznamenal Kouba a reflexivně pod břevnem zakončení vytěsnil na další roh.

Následně už si vytvářeli šance zejména Klokani. Výborně zapracoval Havránek, obral o balon Martana a předal na Ugwa. Hroťák v barvách Bohemians si míč připravil do palebné pozice, jenže zpoza šestnáctky o kousek minul pravou tyč branky Přepeř. Na další šanci čekali diváci pár minut. Mareš skvěle získal míč uprostřed hřiště a přes Denise Valu s Ugwem putoval balon do moci Hlináka. Střední záložník počkal na nabíhajícího Havránka a nádhernou průnikovou přihrávkou ho vyslal do úniku ze strany. Rychlonohý záložník s jedenáctkou na zádech pálil ve velkém vápně levačkou, skvělý zákrok vytasil bohužel domácí brankář, který ránu k bližší tyči vyrazil na roh.

V podání Havránka se nejednalo o poslední slovo. Dostál zavěsil míč přímo do Ugwa, jenž se již poněkolikáté dokázal zbavit obránce, tentokrát kapitána Nesvadby, dříve hráče Jablonce a Zenitu Petrohrad. Nigerijec se protáhl před domácí střídačkou podél lajny, následně od brankové čáry naservíroval balon zmiňovanému Havránkovi. Mladý záložník si přistrčil míč doleva a pálil, jenže skvělý a hlavně rychlý výběh ukázal brankář domácího týmu, čímž mu zmenšil střelecký úhel a ránu vyrazil. Ještě před koncem prvního dějství si Zelenobílí vytvořili jednu nebezpečnou situaci. Lehovcovu nabídku do šestnáctky sklepl aktivní Havránek pro Ugwa, který manévroval s míčem. Nakonec ho předložil na hranici pokutového území Patriku Valovi. Kapitán Bohemky hned pálil, ale svižný pokus prolétl těsně vedle pravé tyče do zámezí. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhý poločas začal obdobně jako ten první, tudíž aktivitou a náporem domácího týmu. S tím rozdílem, že teď už přicházely i šance. Díky rychlé kombinaci se ocitl na levé straně Bohemky osamocený Novotný a v šestnáctce našel Bulíře. Střelec branky z podzimního vzájemného duelu svým krouceným projektilem přestřelil branku gólmana Kouby. Za dvě minuty se domácím naskytla ještě větší šance. Volný Hadaščok si zpracoval přihrávku a jemným obloučkem kolem brankáře Bohemky sice minul branku, jenže po kontaktu s vybíhajícím Koubou upadl, a tak následovala penalta. Té se ujal kapitán Nesvadba. Famózní zákrok vytáhl Kouba, který dokázal přečíst myšlenku zkušeného stopera a ránu ke své levé tyči vyrazil. Vzápětí zahrávaly Přepeře standardní situaci od vlastní střídačky. Bulíř nádherným centrem posadil míč na Kventsara, ale i podruhé v zápase jeho hlavičku lapil strážce branky Bohemians.

Když se zdálo, že Bohemka přežila nápor domácích, přišla inkasovaná branka. Po autovém vhazování na levé straně Bohemians prolétl míč před brankou, domácího ho dokázali vrátit před branku, kde se k němu jako první prodral Janošík a skákavá střela skončila až v síti.

Zbraně rozhodně Klokani neskládali. Mareš z hloubi pole hledal za defenzivní linií Přepeř nabíhajícího Denise Valu. Rychlý univerzál si pas zpracoval na prsa. Možnost zakončit mu zmařil brankář, který opět rychle vyběhl a balon schoval v náruči. Deset minut před koncem podpořil ofenzivu Lehovec. Nejdřív dloubnul balon na Denise Valu, jemuž se podařilo míč krajnímu bekovi vrátit. Střetl se bohužel přitom s gólmanem Truksou, a protože už Lehovec zakončoval z ofsajdu, jeho střela do odkryté branky neznamenala vyrovnání.

Ani ze závěrečné snahy už Klokani vyrovnávací branku nevytěžili, a tak odjeli z Přepeř bez bodů po nejtěsnější porážce.