Trenér Veselý: Inkasované branky byly zbytečné

Kouč Jaroslav Veselý zhodnotil dnešní přípravný duel s Táborskem.

Trenér Veselý: Inkasované branky byly zbytečné

První utkání letní přípravy skončilo pro Klokany vítězstvím 5:3. Zhodnotil ho trenér Jaroslav Veselý, který mluvil i o mladých hráčích, posilách i průběhu přípravy.

Máme za sebou první přípravné utkání, které skončilo naší divokou výhrou 5:3. Jak duel hodnotíš?
Bylo to hodně hektické. Stěžejní pro nás bylo, abychom v zápase viděli kluky, kteří s námi v uplynulé sezoně nebyli. Mám na mysli ty hráče, kteří se vrátili z hostování. Zároveň jsme chtěli dát šanci klukům z B týmu. Z tohoto pohledu zápas svůj účel splnil. Spokojený ovšem nejsem s počtem obdržených branek. Inkasovali jsme celkem třikrát, což by se nám nemělo stávat. Pochopil bych, pokud by byla jedna. V ofenzivě jsme si vytvářeli šance a počínali si vepředu slušně. Je ale zbytečné udělat z přípravného zápasu takové drama a dostat zbytečné branky. Navíc jsme měli většinou hru pod kontrolou. O to více mě mrzí, že gólům předcházely naše individuální chyby.

V prvním poločase nastoupil ve stoperské trojici Vala a na pravém halfbeku Lehovec, přičemž došlo i k výměnám pozic těchto dvou hráčů. Šlo o konkrétní záměr?
Hráli jsme na dvě jedenáctky. Někdo musel nastoupit na jiné pozici, než je zvyklý. Oběma jsme chtěli na těch dvou postech dát polovinu poločasu, abychom viděli, jak si na nich vedou. Denis dal gól a Lehy neměl ve hře špatné věci. Něco se povedlo, jiné věci zase ne. V přípravě to takhle chodí. Kluci si zkusili rozdíl mezi třetiligovým a druholigovým soupeřem.

Další zápas nás čeká v sobotu. Nastoupíme do něj se shodným kádrem?
Proti Cracovii ještě půjdeme na dvě jedenáctky. Pro nás je teď důležité držet hráčům minutáž, aby byli v zátěži. Snažíme se být obezřetní po všech stránkách. Z hlediska zdravotnického personálu, dat z GPS a naběhaných kilometrů. V minulosti hráče pravidelně potkávaly zdravotní trable. Každou možnost pečlivě zvažujeme a jakoukoliv nebezpečnou situaci se snažíme eliminovat.

První trénink v letní přípravě 2022
První trénink v letní přípravě 2022
Poprvé se ukázali i noví hráči. Jak jsi byl spokojen s jejich výkonem?
Na to je ještě brzo. Věnovali jsme se doposud objemu, kondiční a silové stránce. Není na pořadu dne nějak hodnotit přímo výkony hráčů. Všichni hráli s entuziasmem, a to je důležité. Na můj vkus ale bylo ve hře hodně chyb.

Dříve bylo zvykem, že jsme začínali přípravu v pondělí a první týden byl zakončený zápasem. Proč tomu letos bylo jinak?
Chtěli jsme změnit strukturu přípravy, abychom eliminovali nějaká zbytečná zranění. Tým zůstal pohromadě a neproběhlo v něm tolik změn, abychom potřebovali zkoušet něco nového. V začátku toho přípravného období jsme shledávali záměr v zátěží, jíž jsme se věnovali. Někdy se stává, že přemotivovaný soupeř v únavě někoho zraní. Proto jsme se rozhodli takto.

Druhé přípravné utkání čeká Klokany už tuto sobotu. Namísto původně plánovaného duelu s Jabloncem se nakonec utkají s polským MKS Cracovia. Hrát se bude v sobotu od 18 hodin na hřišti A.F.C. Humpolec. Více informací k tomuto utkání přineseme později.