Ligu zahájí Klokani v Jablonci

Na tamní Střelnici se Bohemians představí v neděli odpoledne. 

Ligu zahájí Klokani v Jablonci

Období bez ligového fotbalu se konečně chýlí ke svému konci. O víkendu znovu vypukla na stadionech tuzemská FORTUNA:LIGA. Pro Bohemians začne nový soutěžní ročník "až" v neděli odpoledne. Los úvodního ligového kola je zavede na sever Čech do Jablonce, kde se představili vcelku nedávno. Naposledy ze Střelnice odvezli v květnu bod v rámci duelu ve Skupině o záchranu za remízu 1:1.

Od té doby se v Jablonci udála řada změn. Ta nejvýraznější se týkala pozice trenéra. Zkušeného Petra Radu nahradil David Horejš, který po minulé sezoně skončil v Českých Budějovicích. Své angažmá v Jablonci ukončil obránce Jaroslav Zelený odchodem do pražské Sparty. Jeho kolega z defenzivy Lukáš Holík i nadále hostuje v kádru mistrovské Viktorie Plzeň a na západ Čech zamířil i Václav Pilař. Brankář Vlastimil Hrubý posílil nováčka z Brna a útočník Martin Nešpor si zahraje druhou ligu za Táborsko.

Jablonec - Bohemians 1:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 1:1 (1:0)
Na Střelnici se ovšem po roce vrátil černohorský záložník Vladimír Jovović. Z pražské Sparty dorazilo duo Sejk s Polidarem. Poslední posilou je stoper David Heidenreich, jehož uvolnilo italské Bergamo.

Vítězná šňůra Klokanů v rámci letní přípravy skončila až v generálce. O ní mluvil před utkáním asistent trenéra Ivan Hašek: "Utkání s Příbramí nám něco ukázalo. Některé věci jsme si společně rozebrali a během tréninků na nich zapracovali. Rozhodně nevylučujeme změny v sestavě. Ty pochopitelně přijít můžou."

Jablonec - Bohemians 1:1 (1:0)
Jablonec - Bohemians 1:1 (1:0)
Oproti Klokanům se naopak Jablonci během léta dle výsledků příliš nedařilo: "Příprava jim sice po výsledkové stránce nevyšla, jenže je známým faktem, že to není úplně důležité. Na Jablonci jsou zřetelně vidět změny. Přišel nový trenér a několik hráčů. Zatím si ten tým sedá teprve se uvidí, zda jim bude jejich systém fungovat už na začátku soutěže."

Novým trenérem Jablonce je David Horejš. “Ten naposledy působil v Dynamu České Budějovice, a tak se dají některé prvky z jihu Čech očekávat i v podání Severočechů: "Měli jsme možnost vidět některé zápasy Jablonce pod jeho vedením. Zatím se jejich hra jeví tak, že se snaží o rychlý přechod dopředu přes střední pásmo hřiště. Podobně se prezentovaly v minulém ročníku i České Budějovice."