Klokani pálili a zvítězili rozdílem třídy

Bohemka si odváží tři body z Jablonce po osmi letech. 

Klokani pálili a zvítězili rozdílem třídy

Na první vážnější zakončení se nečekalo příliš dlouho. Po čtyřech minutách fauloval Sejk na třiceti metrech od branky Jindřiška. Míč si postavil Květ a nijak se neostýchal před domácím gólmanem. Vstříc brance vyslal prudký projektil, ovšem Hanuš s problémy, navíc až na druhý pokus, míč sebral do náruče před dobíhajícími hráči. O deset minut později domácí tým úspěšně napadal rozehrávku Bohemians a využil zisk míče i ke své první šanci. Kratochvíl pálil za malým vápnem k bližší tyči, proti byl ale Valeš, který skvělým zákrokem přízemní střelu zlikvidoval. Záhy Houska prostrčil balon přes střed branky k Sejkovi. Mladý host ze Sparty zakončoval ve skluzu a naštěstí pro Bohemians i mimo prostor jejich branky.

V ofenzivě se připomněla Bohemka. Protiútok vedl Hronek a před šestnáctkou se rozhodl ho i sám zakončit. Střílel bohužel pouze do rukou připraveného Hanuše. Na druhé straně si další střelu připsal Kratochvíl. I napodruhé se proti němu vyznamenal Valeš a u své pravé tyče štiplavý pokus zneškodnil.

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Ačkoliv domácí Jablonec více držel míč, nebylo mu to nic platné. Udeřili totiž Klokani a vše začalo u Kovaříka. Centr levonohého záložníka byl sice delší, avšak Dostál ho sklepl Květovi, který hlavičkou orazítkoval břevno. Míč sebral Puškáč a přiťukl proti noze Petrákovi, jehož technická střela zapadla po teči bránícího Martince přesně do sítě a Bohemians vedli. Ve zbývajících minutách se Bohemians v poklidu ubránili snaze domácích o rychlé srovnání a do kabin odešli s těsným náskokem.

Ani po přestávce nepotřebovali Klokani moc času k tomu, aby si vytvořili šanci. Teď to byly jen dvě minuty, co Květ od domácí střídačky přenesl balon před šestnáctku k Puškáčovi. Ránu pravačkou zvládl Hanuš vyrazit, ale pouze k Hronkovi. Ten mohl zavzpomínat na "gól naděje" z května tohoto roku. Jeho dorážku pod břevno avšak vytěsnil konečky prstů brankář Jablonce na rohový kop. Domácí působili křečovitě a na dostřel Valešovy branky se nemohli dostat. Až po hodině hry od rohového praporku centroval Považanec na Martince, ovšem zakončení jabloneckého stopera si nenašlo cestu mezi tři tyče.

Dvacet minut před koncem zasadili svěřenci kouče Veselého domácímu Jablonci druhou ránu. Hronek získal díky aktivnímu napadání míč na Považancovi při rozehrávce pro Květa. Ten si ho připravil do palebné pozice a tvrdou ránou křížem k levé tyči rozjásal zaplněný kotel fanoušků Pražanů. 

Jablonec - Bohemians
Jablonec - Bohemians
Také po druhé brance Bohemky pokračoval zápas za obdobného scénáře. Severočeši působili bezradně a přes pozornou defenzivu Klokanů hrajících v černých dresech nemohli najít cestu. Navíc v závěru zatloukla Bohemka třetí hřebík. Mužík využil chyby Štěpánka, sebral mu míč a nahrál doleva Novému. Pravonohý univerzál dlouhým pasem vybídl do úniku Hronka, který zklidnil hru a našel na šestnáctce Jánoše. Další letní posila si míč zpracovala a povedenou ránou do šibenice zvýšila na rozdíl třídy.

To už bylo vše, co utkání prvního ligového kola nabídlo. Klokani tak po dvou letech znovu zahájili sezonu vysokou výhrou. Tentokrát odvezli tři body z Jablonce.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Pro mě je hodnocení příjemné. Vyhrát venku takovým rozdílem je asi nad naše očekávání. Jeli jsme sem vyhrát, tím se rozhodně netajím. Ani ve snu by mě ale nenapadlo, že se nám to podaří takovým rozdílem. Vstup do zápasu jsme měli relaitvně slušný. V zakládání hry jsme dvěma ztrátami dostali Jablonec do hry. Strašně nám pomohl první gól a domácí znejistěli. Druhé dějství jsme odehráli chytře a takticky, přesně dle našich představ a plánů. Druhý gól už Jablonec úplně zlomil. Nebyli jsme o tolik lepší, ale efektivní ano. Musíme ovšem vítězství potvrdit proti Ostravě. Jinak by nám bylo k ničemu."