Valeš: Díky třem bodům si jubileum budu pamatovat

Brankář Roman Valeš hodnotí své sté utkání v lize. 

Valeš: Díky třem bodům si jubileum budu pamatovat

Na stadionu Teplic nastoupil Roman Valeš ke svému stému utkání v nejvyšší soutěži. Zkušený brankář po zápase hodnotil nejen tuto metu, ale i cenné vítězství.

První poločas se tentokrát neodvíjel v takovém tempu. Nebyl dle našich představ?
Nevyšel nám úplně tak, jak jsme si plánovali. Náš vstup do zápasu nebyl tolik silný, jako třeba proti Ostravě. Z obou stran se hrálo nervózně. První půle nebyla jednoduchá. Zároveň bylo i celkem velké dusno, což možná také ovlivnilo výkony obou týmů a zápas díky tomu nenabídl takové tempo.

I když byla naše aktivita "slabší," nepustili jsme domácí tým do jediné šance. Nejen v první půli, ale ani po přestávce...
Když si zápas v hlavě zpětně promítnu, asi jsem nemusel řešit nic velkého. V první půli měly Teplice jednu hlavičku na přední tyči. Pak jsme byli v deseti a jednou nám domácí vyjeli do protiakce a Mareček střílel z úhlu. Naštěstí jen doprostřed branky. Jinak si nic dalšího nevypracovali. Paradoxně sedl start druhé půle lépe nám. Trefili jsme tyč, pak dali gól, který nebyl uznán. Jakmile jsme šli do deseti, podali jsme poctivý výkon směrem do defenzivy a nepustili domácí tým do nějakého výraznějšího tlaku.

Sto ligových zápasů. Jaký je to pocit?
Za takové číslo jsem moc rád. Abych přiznal pravdu, ani jsem o tom nevěděl a neřešil to. Až nedávno mi o tom říkal táta. Před tímto zápasem mi metu ještě připomněl trenér. Těší mě, že jubilejní zápas vyšel takhle hezky s čistým kontem a za tři body. O to je ta stovka sladší. Nijak zvlášť mi tenhle zápas asi v hlavě neutkví. Spíš si budu pamatovat, že se nám povedlo zvítězit.

Dva venkovní zápasy, čtyři vstřelené branky, dvě čistá konta. Co říkáš na tuhle statistiku?
Je skvělé, že máme takhle skvělou produktivitu. Těší mě to hlavně za kluky v ofenzivě. Odvádí spoustu tvrdé práce a konečně jsou za ni i odměněni v podobě vstřelených branek. Musím připomenout, že jejich efektivita pomáhá zároveň celému týmu. Dřeme všichni společně, ale jakmile je to korunováno brankami a vítězstvím, je odměněn celý tým. Já osobně jsem pochopitelně rád za každé čisté konto. Každá nula v defenzivě znamená zisk minimálně jednoho bodu.

Teplice - Bohemians 0:1 (0:0)
Teplice - Bohemians 0:1 (0:0)
Zvolili jsme černou variantu dresů. Co o této variantě rozhodlo?
Kluci se na předzápasovém tréninku bavili o volbě. Původně jsme měli připravené klasické zelenobílé. Pepa Jindřišek ale řekl kustodovi, aby nám vzal černé, když jsme s nimi vyhráli už v Jablonci. Jsou to venkovní dresy, takže se znovu využily. V podstatě tedy rozhodl Pepa.

Antonín Křapka rozhodl o výhře a trefil se znovu proti Teplicím (skóroval i v jarní utkání Skupiny o záchranu při remíze 2:2 - pozn. red.). Jak se díváš na tuto jeho pomoc týmu?
Je to poctivý kluk a nikdy nic nevypustí. Navíc se rozehrál a podává velmi dobré výkony. Těší mě to i z toho důvodu, že jde při těchto situacích a spolupráci kluků z defenzivy. Proti Ostravě prodloužil dlouhý aut Dan Köstl a Tonda Křapka dal gól. Teď protečoval míč pro změnu Lukáš Hůlka. Je vidět, že kluci se umí chovat správně i před brankou soupeře. Ačkoliv teď dal dvakrát gól Tonda, svůj podíl na gólech mají i ostatní obránci. Doufám, že Tondovi střelecká forma vydrží.