Beran: Derby bylo moc krásné

Zisk bodu v duelu se Spartou zhodnotil Michal Beran. 

Beran: Derby bylo moc krásné

Derby na Letné okomentoval Michal Beran. Šikovný záložník hodnotil zisk bodu, ale mluvil také o neproměněné šanci, průběhu utkání a vlastních očekávání od zápasu.

Ze Sparty si odvážíme bod. Jak jsme s ním spokojeni?
S konečným výsledkem, který pro nás znamená bodový přírůstek v tabulce, jsme spokojení. Pokaždé jdeme samozřejmě do zápasu s jasným cílem, a to je vítězství. Vstup do utkání se nám vydařil na výbornou. Hlavně prvních třicet minut bylo v našem podání výborných. Postupem času nás Sparta zatlačila, čímž nám ztížila přechod do ofenzivy. Kdyby se nám povedlo dát druhý gól, bylo by derby o něčem jiném. Ovšem i Sparta měla několik příležitostí. Nakonec jsme s konečnou remízou spokojení.

Nastoupil jsi letos poprvé v základu. Co jsi od zápasu očekával?
Těšil jsem se opravdu moc. Zápasy se Spartou jsou jedny z největších, které vůbec v České republice můžeme hrát. Už předem jsem očekával dobrou atmosféru a dobrý fotbal. Splnilo se mi obojí a celý zápas byl skutečně moc hezký.

Při zápasech se Spartou se možná ani o motivaci není třeba bavit. Ale měl jsi ještě nějakou navíc, když jsi působil v Bohemce a nyní patříš Slavii?
Rozhodně jsem měl obrovskou motivaci. Přeci jen nešlo o obyčejný zápas, ale o derby. Když ho hráč hraje, tak mu motivace nechybí. Bylo jí tam dost i tak, takže nějaká navíc ani nebyla potřeba.

V první půli jsi měl šanci na zvýšení. Co chybělo, aby tato příležitost skončila gólem?
Je to obrovská škoda, že jsem tuhle šanci neproměnil. Kdyby se mi povedlo dát gól, naše vedení už by narostlo na dvoubrankový rozdíl a zase by se zápas vyvíjel jinak. Hrozně mě to mrzí. Míč jsem sice trefil docela dobře, jenže střele chyběla dostatečná razance.

Během prvního poločasu jsme měli hned sedm střel. Je tahle statistika nějakým důkazem o našem herním stylu?
Dle mého názoru to je pravda. Vycházíme z kvalitní defenzivy do rychlých protiútoků. V nich jsme silní a dokážeme je i zakončovat. Takže nám třeba ani soupeři z toho nevyjedou do nějakých protiakcí. Bohužel nám tohle už nevycházelo po poločasové přestávce. Ve druhém dějství už jsme se spíš bránili.

Došel nám po pauze trochu dech? Nebo se spíš Sparta zvedla a zlepšila se?
Řekl bych, že pravdou je obojí. Sparta musela útočit, protože prohrávala. My chtěli dál vyrážet do rychlých protiútoků, jenže už nám na ně nezbývaly síly. Když se podívám zpětně na celý zápas, byl opravdu krásný a pro nás skončil i dobrým výsledkem.