Další šance na domácí vítězství

Bohemians přivítají v Ďolíčku soupeře, proti kterému se jim doma dlouhodobě daří. 

Další šance na domácí vítězství

Devět dní po domácím neúspěchu s Hradcem Králové mají Klokani šanci na reputaci. V Ďolíčku se znovu představí ve všední den. Tentokrát při příležitosti vloženého šestého kola FORTUNA:LIGY. V roli soupeře přijedou České Budějovice, pro které půjde už o druhý duel ve Vršovicích během probíhajícího ligového ročníku. Ten totiž Jihočeši zahájili duelem proti Pardubicím právě u Botiče, odkud si odvezli tři body za vítězství (2:0).

Také České Budějovice vstoupily do sezony s novým trenérem. Týmu se ujal zkušený Jozef Weber, který mohl přivítat zvučnou posilu do útoku. Tou je střelec 34 ligových gólů Tomáš Zajíc. Konkurenci na ofenzivních postech zvýšil i křídelník Roman Potočný. Dalšími nováčky v týmu ze Střeleckého ostrova jsou David Broukal a Jakub Grič. Z Karviné hostuje na jihu Čech záložník Lukáš Čmelík. Dnes doplnil tým obránce Branislav Sluka.

Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Bohemians - Dynamo ČB 3:1 (2:0)
Naopak odešli forvard Mick van Buren s brankářem Vojtěchem Vorlem. Zpět do Táborska se vrátil po hostování Emmanuel Tolno. Více než tříleté angažmá v Českých Budějovicích ukončil ofenzivní univerzál Patrik Brandner, který přestoupil do Slovácka.

O Českých Budějovicích po pondělním předzápasovém tréninku promluvil asistent trenéra Ivan Hašek: "Zatím se Dynamo jeví takovým způsobem, že se v herním stylu ještě hledá. Rotují i se sestavou a rozestavením. Nicméně na různých postech mají kvalitní hráče. Pod novým trenérem mají tendenci hrát rychle nahoru do ofenzivy."

Na domácí vítězství Bohemians zatím čekají: "Rozhodně by chtělo doma konečně bodovat naplno. Jednak kvůli fanouškům, kteří nás neustále podporují. Důležité je to ale také pro hráče. Nechceme, aby se do Ďolíčku jezdilo pro body. Jasným cílem zůstává, že zápasy chceme soupeřům znepříjemnit."