Čekání na domácí výhru nadále trvá

Bohemka doma nestačila na České Budějovice, kterým podlehla gólem v závěru. 

Čekání na domácí výhru nadále trvá

První příležitost viděli diváci malou chvíli po úvodním hvizdu. Zajíc podržel míč, aby počkal na nabíhajícího Čmelíka, jemuž následně balon prostrčil. Záložník Budějovic šel sám na Valeše, jehož chtěl lobem obhodit, avšak míč naštěstí pro Klokany kolem levé tyče proletěl do zámezí. Zelenobílí si oddychli, ale jen na chvilku. Před zavřenou tribunou C se totiž ujal míče Čolić, povedeným centrem ho posadil na hlavu Škodovi. Ten už se v takových situacích ocitl několikrát a přesnou hlavičkou k pravé tyči zařídil hostujícímu celku vedení.

Za Bohemku na druhé straně střílel Beran, jenže míč netrefil ideálně, a tak ho lapil brankář Janáček. Následně zahrával standardní situaci Kovařík. Do jeho zakrouceného centru se položil Hůlka, ovšem proti jeho hlavičce se fantasticky vyznamenal gólman hostí. Dorážka Köstla pak letěla mimo branku.

Bohemians - České Budějovice
Bohemians - České Budějovice
Klokani zahrozili před pauzou i z rohového kopu. Míč se snesl do šestnáctky až k Petrákovi. Bývalý hráč německého Norimberku si balon připravil na levačku ke střele. Bohužel střelecký pokus z jeho kopačky prolétl jen těsně vedle levé tyče branky Dynama. Zastřeloval se také hostující Čolić. Dělovku hostujícího obránce vytěsnil u své levé tyče Valeš na roh. Do kabin odešly oba týmy za jednogólového vedení Českých Budějovic.

Ve druhém poločase si Jindřišek udělal prostor, aby následně odcentroval na Petráka. Hlavička středopolaře Klokanů letěla nakonec mimo branku. Předtím, než na časomíře doběhla šedesátá minuta, se radosti dočkali i Bohemians. Obrovský kus práce odvedl Hronek, který získal míč při hostující rozehrávce. Otevřené obrany okamžitě využil a do samostatného úniku vyslal Puškáče. Útočník Klokanů udělal pár kroků k brance a jemným lobem přes vybíhajícího gólmana srovnal stav zápasu.

Sám Puškáč neměl daleko od toho, aby se vzápětí druhým gólem postaral o zvrat. Napřáhl ke střele z dobrých pětadvaceti metrů. Proti byl brankář Janáček, jenž skvělým zákrokem ránu vyrazil. Zelenobílí výrazně ožili a diktovali tempo hry. Po zasekávačce pálil v šestnáctce Hála, ránu k jeho smůle dokázal srazit hostující obránce.

Bohemians - České Budějovice
Bohemians - České Budějovice
Pár minut před koncem Ďolíček rázem ztichl. Broukal odvrátil na polovině hřiště míč do šestnáctky. Za záda defenzivy Klokanů si naběhl Sluka a vrátil hostům vedení. Náskok mohl ještě v nastaveném čase pojistit střídající Hais. Akci táhl před kotlem hostujících fanoušků právě střelec Sluka. Čerstvá posila Jihočechů nadýchaným centrem našla mezi obránci Klokanů novice na hřišti Haise, avšak mladý forvard hlavičkoval těsně nad břevno.

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Náš vstup do utkání byl špatný. Zejména v úvodních patnácti minutách nám to neběhalo a byli jsme všude druzí. První poločas byl z naší strany špatný. Nebyly tam emoce a nebezpečné akce. Druhá půle už byla lepší. Měli jsme i souvislejší tlak. Po vyrovnání to vypadalo tak, že jdeme za druhou brankou. Nechápu ale rozhodují gól. Zápas měl končit minimálně remízou. I kvůli našim fanouškům mě mrzí, že prohrajeme druhý domácí zápas po sobě."