Drchal vystřelil bod s lídrem tabulky

Klokani v zaplněném Ďolíčku sahali po třech bodech, ale nakonec skončil duel remízou.

Drchal vystřelil bod s lídrem tabulky

Šlágr desátého prvoligového kola nabídl od začátku vyrovnaný boj a oba brankáři mohli být klidní. Pozorné obrany obou celků si vlastní pokutové území hlídaly a své protivníky do něj nepouštěli. O zajímavý signál se pokusili domácí, jenže přihrávku Křapky z pravé strany zablokoval pozorný obránce Plzně.

Zčistajasna se vedení ujali hosté. Ti se po několikaminutové odmlce dostali na útočnou polovinu. Za velkým vápnem měl balon na noze Mosquera. ExKlokan v barvách Viktorie se rozhodl vypálit a po teči jednoho z bránících hráčů Bohemians zamířil balon přesně do pravého horního rohu Valešovy branky.

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
O pár minut později zahrávala Plzeň vůbec první roh v celém utkání. Pilař jemně přistrčil Kalvachovi, který okamžitě odcentroval. Na malém vápně se do vzduchu pověsil zadák Pernica. Naštěstí pro Zelenobílé letěla jeho hlavička těsně nad branku. Na opačné straně zahrozili po standardní situace také Klokani. Hned dvakrát. se do zakončení tlačil Prekop. Napoprvé ještě před slovenským univerzále hosté odvrátili centr na další roh. Při druhé situaci už se halfbek Bohemky do zakončení dostal, jenže ze vzduchu nehlavičkoval důrazně a následně byl Hůlkovi odpískán v malém vápně útočný faul.

Chvilku před poločasovou pauzou si vytvořila šanci Plzeň. Míč se dostal přes střed branky až na hranici pokutového území k Havlovi. Odchovanec Klokanů si ho přistrčil a pálil, avšak brankář Bohemky reflexivně tento střelecký pokus vyrazil. Vzápětí zkoušel štěstí ze střední vzdálenosti Kalvach. Zajímavý projektil středopolaře Plzně proletěl kousek nad břevnem. Závěr první půle mohl přinést radost v táboře Zelenobílých. S míčem postupoval vstříc brance Hronek a dostal se i k zakončení, jenže Tvrdoň ve svém třetím ligovém utkání pravou nohou ránu vytěsnil.

Do druhého poločasu vyběhl také nový útočník, jímž byl Drchal. Nejprve uháněl po pravé straně a střelu k bližší tyči Tvrdoň vytěsnil. Z následného rohového kopu už vzešla vyrovnávací branka. Centr od rohového praporku prodloužil na přední tyči Květ. Balon doletěl k Drchalovi, který se s ničím nemazal a prostřelil brankáře Tvrdoně.  

Bohemians - Plzeň
Bohemians - Plzeň
A mohlo být ještě lépe. Květ vysunul Dostála, jehož přihrávku si málem srazil do vlastní sítě Hejda. "Svého" stopera zachránil zákrokem gólman Tvrdoň, jenž zachránil svůj tým fantastickým zákrokem i při dorážce Drchala. Míče se ještě zmocnil střídající Kovařík, bohužel střela z jeho levačky letěla nad branku. Nakonec dělily Bohemku od vítězství pouhé milimetry. Drchal se probíjel s míčem středem hřiště a Jemelka ho fauloval za cenu žluté karty. Kolem míče se postavila hned čtveřice hráčů Bohemians. Nakonec po přistrčení zakončoval Kovařík a nádherná rána bývalého hráče Plzně orazítkoval břevno hostující branky. Z bitvy s lídrem tabulky si tak odnesli bod. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: "Nevstoupili jsme do utkání dle představ. Byli jsme pasivnější a druhý poločas byl pro diváka zajímavější. Inkasovaný gól nebyl v podstatě ani šancí. Mosquera to vyřešil dobře a trefil se hezky. Nehráli jsme sice špatně, ale nebyli nebezpeční. První půle byla na můj vkus moc opatrná. Druhý poločas byl v našem podání diametrálně odlišný. Dostali jsme Plzeň pod tlak, byli nebezpečnější a sahali po třech bodech. S pokorou musím remízu brát. Na výkon mužstva jsem hrdý, ale chtěl bych takový zápas vyhrát. Zároveň musím pochválit střídající hráče, protože do hry přinesli přesně to, co jsme chtěli."