Béčko doma vysoko porazilo Sokolov

Hattrickem dirigoval vítězství Novák a jeden gól vstřelil i Farkaš.

Béčko doma vysoko porazilo Sokolov

Zelenobílé pro duel se Sokolovem posílila i početná parta hráčů z A týmu. První příležitost ke změně skóre se jim naskytla po uplynutí úvodní minuty duelu. Novák centroval od rohového praporku. Na přední tyč si seběhl Krch, po jehož jemné teči patičkou směřoval míč pod břevno. Skvělý zákrok vytasil brankář Hrabačka a zachránil svůj tým od inkasované branky. Už za chvilku se hostující defenziva musela mít znovu na pozoru. Bartek před vlastní střídačkou sklepl míč pro Zemana a po ose Farkaš - Morávek - Novák se dostal na levou stranu k Novému. Halfbek v barvách Bohemky servíroval balon právě nabíhajícímu Zemanovi. Ten by už pravděpodobně zakončoval z pohodlné pozice do odkryté branky, avšak za minutu dvanáct přispěchal se skvělým obranným zákrokem kapitán Krlička, jenž odvrátil centr na roh. Ten rozehrál dalším centrem do šestnáctky Zeman. Svůj prostor si našel Vilotić, ale hlavičkoval v těžké pozici mimo tři tyče.

To všechno se událo v pouhých čtyřech minutách. Vedení se nakonec ujala Bohemka, a to už o malý okamžik později. Vala využil nabídky od Bartka a útočník Klokanů okamžitě narazil Zemanovi. Jeho parádní centr doletěl do prostoru penaltového puntíku. Tam si naběhl Farkaš, zkušeně umístil míč k pravé tyči a zařídil svému týmu vedení.

Hosté si vytvořili šanci za chvilku. Mezi řadami se ocitl Řezáč a postupoval s míčem, aby ho prostrčil za defenzivní linii Majkovi. Útočník Sokolova už byl sám před Soukupem, naštěstí pro Bohemians střela o pár centimetrů minula pravou tyč branky. Hned vzápětí se zrodila další šance na druhé straně. Zeman si seběhl doprostřed hřiště pro míč. Přihrávkou skrz střed hřiště ho předal Bartkovi, jenž hned předal Valovi, který už vyslal na pravé straně rozběhnutého Nováka. Levonohý záložník si navedl míč na střed, ale přízemní pokus k bližší tyči zneškodnil sokolovský brankář.

Nováka nemusela nevyužitá šance dlouho mrzet. Záhy si totiž Nový seběhl před šestnáctku, zahlédl právě volného Nováka, jemuž i míč nahrál a záložník Klokanů už ho poté neomylně poslal do odkryté branky. Za pět minut se mohli Bohemians radovat znovu. Znovu u toho byl Novák, když dokázal ještě prostrčit balon Valovi. Pravý halfbek s ním spěchal do šestnáctky, kde se zbavil skluzujícího Krličky. K balonu se přiřítil právě Novák, bohužel jeho střelecký pokus defenziva Sokolova srazila na roh. Krátce před koncem úvodní půlhodiny se otevřel prostor před Vilotićem. Srbský obránce ho využil a odhodlal se ke střele z dvaceti metrů. Štiplavý projektil nadvakrát dokázal zlikvidovat strážce hostující branky.

Klokanům rozhodně nechyběla chuť a radovali se potřetí. Zeman rychle vhodil míč do hry na Bartka. Útočník s pětkou na zádech efektně využil náběhu Morávka. Bývalý hráč německého Ausburgu si v pokutovém území zkušeně balon zasekl, nahrál pod sebe Novákovi, pro kterého už nebyl žádný problém zakončit do prázdné branky. S tříbrankovým polštářem odešli také Zelenobílí do kabin.

Druhé dějství ze začátku už nenabídlo takovou přehlídku šancí. Naopak spíše komplikaci pro svěřence trenéra Slezáka. Po nedorozumění v defenzivě se k míči hnal Ainca, kterého fauloval ve vlastním pokutovém území Kadlec, což hlavní rozhodčí ocenil nařízením pokutového kopu. Balon si vzal sám faulovaný Ainca a střelou k levé tyči korigoval.

Následně živili naději na další vstřelenou branku domácí. Novák za šestnáctkou nahrál doleva Novému. Pravonohý univerzál si dal balon na střed a obstřelem mířil pravé tyči. Gólman Krlička zachránil dvoubrankový rozdíl fantastickým zákrokem. Nakonec přeci jen přidali Klokani čtvrtý gól pro klid do závěru utkání. Zeman sklepl autové vhazování pro Bartka, jenž se s balonem vrhl do pokutového území. Pak do výhodnější pozice nahrál Novákovi, který zkompletoval hattrick.

V závěrečné čtvrthodině se Klokanům naskytla příležitost navázat na poslední domácí duel s Domažlicemi a nadělit pět gólů také Sokolovu. Zeman byl faulován jen krok za hranicí šestnáctky. K balonu se postavil Nový, branku ovšem přestřelil. Bohemians doma i tak znovu vyhráli a zapsali si do tabulky tři body.