Mužík: Gól jsem už potřeboval dát

Střelec dvou branek Ladislav Mužík zhodnotil postup do osmifinále. 

Mužík: Gól jsem už potřeboval dát

Útočník Ladislav Mužík se v rozhovoru rozpovídal o výkonu Klokanů, nepříznivém průběhu a dvou vstřelených brankách.

Postoupili jsme přes Třinec. Jaké jsou tvé pocity po zápase?
Nyní rozhodně skvělé. Splnili jsme hlavní cíl, který byl jasný. Chtěli jsme postoupit, což se nám podařilo. Utkání nebylo jednoduché a my do něj navíc nevstoupili dobře. Museli jsme dotahovat jednogólové manko, ale naštěstí se nám povedlo skóre otočit a postoupit. Šťastný jsem pochopitelně také za své dvě branky.

Co se ti honilo hlavou, když jsme opět inkasovali už na začátku zápasu?
Nebylo to dobré. Necítil jsem se vůbec dobře a říkal jsem si, že nastal přesně ten scénář, který jsme nechtěli dopustit. Bohužel nám Třinec vstřelil brzkou branku a narušil nám naše představy vývoje. Poté jsme už začali hrát a srovnali stav utkání. Je škoda, že se nám nepovedlo skórovat podruhé ještě během prvního poločasu. Průběh zápasu mohl být klidnější.

Dal jsi první góly za Bohemku...
Je to skvělý pocit. Gól jsem nedal už dlouho a potřeboval jsem ho. Moc mě těší, že jsem týmu těmi vstřelenými brankami pomohl k postupu.

Jak bys popsal tu vítěznou branku...
Erik Prekop mi přihrál balon a já si to posunul na slabší levačku. Balon jsem spíš do brány nějak hodil a naštěstí ta střela skončila v bráně.

Bohemians - Třinec 2:1 (1:1)
Bohemians - Třinec 2:1 (1:1)
Co tě teď čeká v kabině?
No někdo asi připomene jednu věc. Když jsem byl malý, tak jsem si na Facebooku dal přezdívku Messi a mám ji tam doteď. Už na mě teď po cestě do kabiny někdo takhle volal (úsměv).

V prvním poločase jsme měli šancí vcelku dost, ve druhém už méně...
Jak jsem už zmínil, byla škoda, že se nám nepodařilo dát druhý gól ještě před poločasovým hvizdem. V kabině jsme mluvili o našem vstupu do zápasu. Takto už nešlo v našem podání pokračovat. Věřili jsme, že pokud budeme pokračovat výkonem z konce prvního dějství, tak branku vstřelíme.

Cítili jste po přestávce nervozitu? V podstatě nějaká výraznější šance k vidění nebyla...
Asi to tak bylo, ale neměl ji ani Třinec. Zápas byl takový bojovný a čekalo se, kdo dá ten vítězný gól. Jsem rád, že jsme ho dali my a postoupili dál.